Μπέζος: «Συμπαθής ο Τσίπρας. Η πιο έξυπνη κίνηση της Αριστεράς που τον έκανε αρχηγό»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος και η κόρη του Ηρώ στο reader.gr και τη δημοσιογράφο Τζωρτζίνα Ντούση και δε δίστασε να απαντήσει σε ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, όπως η συμφωνία των Σκοπίων και το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

Ο Γιάννης Μπέζος αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ και σχολίασε την επιλογή ο Αλέξης Τσίπρας να ηγηθεί της Αριστεράς.

«Δεν είχα βλέψεις πολιτικής. Ασχολήθηκα με τη ΔΗΜΑΡ γιατί τα πράγματα τότε ήταν πολύ δύσκολα. Η πολιτική σήμερα είναι πολύ ανώριμη και επιπόλαια. Δε σκέφτομαι να ασχοληθώ ξανά. Εγώ θα γινόμουν πολιτικός, μόνο αν γινόμουν πρωθυπουργός. Αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει. Θα ήμουν ο πιο δυσάρεστος άνθρωπος στον πλανήτη.», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.


Και συνέχισε: «Δεν είμαστε όλοι για συνεργασία. Όταν είμαι στην αντιπολίτευση, δεν είμαι για να λέω όχι στην αντιπολίτευση ό,τι και να πει. Τα πρόσωπα έχουν σημασία στην πολιτική και μόνο. Το θέμα του ηγέτη είναι να λες ψέματα και να φαίνεσαι σα να λες αλήθεια. Δε συμφωνώ καθόλου με την πολιτική του Τσίπρα, αλλά αν με ρωτήσετε, ο πρωθυπουργός είναι πολύ συμπαθής σαν άνθρωπος. Νομίζω ότι θα έπρεπε να βρει ένα κόμμα. Θα θριάμβευε. Όχι αυτό. Γιατί αυτό έχει πολλές αγκυλώσεις από πίσω του. Η πιο έξυπνη κίνηση που έκανε η Αριστερά ήταν να βάλει έναν τέτοιο άνθρωπο πάνω. Απεδείχθη εκ των πραγμάτων. Βεβαίως ήταν και οι συνθήκες, αλλά δε φαντάζομαι κάποιον άλλον που θα μπορούσε να ηγηθεί αυτού του σχηματισμού», είπε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

«Να μη φοβόμαστε το Βόρεια Μακεδονία για όνομα των Σκοπίων. Ας ανοίξουμε ένα βιβλίο και μετά ας φοβηθούμε. Νομίζουμε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ο συγγενής μας, που τα κατάφερε. Δεν είναι έτσι. Αν δε θέλουμε να φοβόμαστε τη Βόρεια, τη Νότια και την πλαϊνή, καλό είναι να μάθουμε τη δική μας Μακεδονία. Φοβόμαστε τη Βόρεια Μακεδονία γιατί δεν είμαστε σίγουροι για τη δική μας ακόμα. Δεν τη νιώθουμε, δεν την καταλαβαίνουμε. Δεν είναι τα σύνορα υποχρεωτικά. Είναι μία ευκαιρία να τελειώνει αυτή η ιστορία και καλώς έγινε αυτό.», σχολίασε αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών ο Γιάννης Μπέζος.

ΠΗΓΗ: thecaller.gr