Αυτή είναι η συνταγή που ψάχνατε για το πιο νόστιμο κέικ λεμονιού!

Υλικά :

Για το γλάσο λεμονιού :

Εκτέλεση:

Κόβετε τα λεμόνια σε κομμάτια και τα ρίχνετε στο πολυμηχάνημα με τις λεπίδες κοπής να αλεσθούν, μαζί με τη ζάχαρη.

Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, ενώ δουλεύουν οι λεπίδες και το λυωμένο βούτυρο.
Σταματάτε το μηχάνημα, ρίχνετε το μίγμα σε ένα μπολ και ποσθέτετε το αλεύρι και το baking. Έτοιμο το μίγμα.

Γεμίζετε φόρμα για μικρά κέϊκ ή μικρά φορμάκια μάφινς. Λαδώστε ελαφρά τη φόρμα και πασπαλίστε με αλεύρι, αν δεν είναι αντικολλητική ή από σιλικόνη. Όσες φορές δοκίμασα να ψήσω το κεϊκ σε μεγάλη φόρμα -είτε μακρόστενη είτε στρογγυλή- δεν βγήκε καλό, γιατί το μίγμα είναι βαρύ και υγρό και η θερμοκρασία δεν έφτανε μέχρι το κέντρο, για να το ψήσει σωστά. Έψησα σε μικρή φόρμα 12εκ και τσέρκι 9εκ, καθώς και σε φόρμες για μάφινς και βγήκαν τέλεια.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου. Τα μάφινς θέλουν λιγότερο, περίπου 45λεπτά. Θα δείτε να έχει πάρει χρώμα και η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή – όταν τρυπήσετε το κέντρο του κέϊκ.

Αφήστε να κρυώσουν και βουτήξτε τα μικρά στο γλάσο λεμονιού ή απλώστε στο μεγάλο κέϊκ, με ένα κουτάλι.
Στολίστε με φρέσκο ξύσμα λεμονιού.

ΠΗΓΗ: xrysessyntages.gr