Άξιος Έλληνας! – Ο Τσιτσιπάς «χτυπάει» την «πολιτική ορθότητα» & συγκλονίζει – Πανηγύρισε με Αριστοτέλη την νέα πρόκριση

Συνεχίζει να προκαλεί δέος ο Στέφανος Τσιτσιπάς και να συγκινεί όλους τους Έλληνες! Με ένα γνωμικό του Αριστοτέλη πανηγύρισε αυτή τη φορά την νίκη του ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας προκρίθηκε σήμερα στους «οκτώ» του Αυστραλιανού Open, αφού νίκησε τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι με 3-1 σετ.

«Υπεροχής επιθυμεί η νεότης, η δε νίκη υπεροχή τις», έγραψε μετά τον αγώνα στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Η νεότητα επιθυμεί την υπεροχή, και η νίκη είναι ένα είδος υπεροχής» είναι η ερμηνεία του αρχαίου γνωμικού που αποδίδεται στον Αριστοτέλη, ως μέρος της Ρητορικής του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε πανηγυρίσει και την προηγούμενη νίκη του με μια αρχαία ελληνική φράση, έναν στίχο από την Ιλιάδα του Ομήρου: «Είς οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης». Είναι η φράση που αποδίδεται στον Έκτορα, ως απάντηση στον Πολυδάμα όταν ο τελευταίος τον προειδοποίησε πως οι οιωνοί δεν είναι θετικοί για να πολεμήσει.

«Ένας είναι ο άριστος οιωνός, να αμυνόμασθε για την πατρίδα», είναι η απόδοση της φράσης που έχει καταστεί συνώνυμη με την φιλοπατρία και την αυτοθυσία.

Άξιος Έλληνας!

ΠΗΓΗ: www.pentapostagma.gr