Η Αττική «φρενάρει» την άρση του lockdown: Τριπλάσιο ιικό φορτίο - Οι «κόκκινες» περιοχές
Www.true.gr

Η Αττική «φρενάρει» την άρση του lockdown: Τριπλάσιο ιικό φορτίο – Οι «κόκκινες» περιοχές

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική, που εμφανίζει τριπλάσιο ιικό φορτίο, ανησυχούν τους λοιμωξιολόγους, φέρνοντας συνεχώς νέα παράταση του lockdown.

Σε συγκεκριμένες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής εντοπίζονται αρκετά κρούσματα κορωνοϊού, κάτι που ανησυχεί έντονα τους ειδικούς με αποτέλεσμα να παίρνει διαρκώς παράταση το lockdown.

Όπως ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου, χθες Σάββατο στο λεκανοπέδιο εντοπίστηκαν 301 από τα 800 κρούσματα με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής να έχουν αυξηθεί περίπου 25% από τα Χριστούγεννα και μετά, ενώ τα λύματα της Αττικής δείχνουν ότι υπάρχει τριπλασιασμός του ιικού φορτίου στο λεκανοπέδιο.

Την ίδια ώρα, το προγνωστικό μοντέλο του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη προβλέπει ότι η δραστηριότητα των γιορτών θα φέρει δραματική αύξηση της πίεσης στο σύστημα υγείας στα τέλη Φεβρουαρίου και συνέχιση μέχρι τα μέσα Απριλίου.


Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στη Δυτική Αττική αλλά και τον Κεντρικό Τομέα που εμφανίζει μεν περισσότερα κρούσματα αλλά είναι πιο πυκνοκατοικημένος.

Η κατανομή στην Αττική το Σάββατο:


Ανατολική Αττική 29
Βόρειος Τομέας Αθηνών 32
Δυτική Αττική 38
Δυτικός Τομέας Αθηνών 40
Κεντρικός Τομέας Αθηνών 78
Νότιος Τομέας Αθηνών 23
Νήσοι 11
Πειραιά 50

Οι περιοχές της Aθήνας που εμφανίζουν το πιο υψηλό επιδημιολογικό φορτίο είναι οι εξής:

– Βύρωνας
– Δάφνη
– Γαλάτσι
– Υμηττός
– Ζωγράφου
– Ηλιούπολη
– Καισαιριανή
– Νέα Φιλαδέλφεια
– Νέα Χαλκηδόνα

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr