Άτριχο σκυλί ήταν πολύ «άσχημο» για να υιοθετηθεί μέχρι που μια οικογένεια είδε την αληθινή ομορφιά του.

Όταν ακούμε πως μια οικογένεια βάζει το κατοικίδιό της σε ένα καταφύγιο, η αντίδρασή μας είναι σκληρή. Αλλά μένουμε στο ότι το κατοικίδιο αυτό μπορεί μετά να βρει μια οικογένεια που να του δώσει την αγάπη που η προηγούμενη δεν μπόρεσε.

Τα ζώα που έχουν προβλήματα υγείας είναι αυτά που μαζεύονται συνήθως στα καταφύγια. Ένα κατοικίδιο μπορεί να έχει έξοδα που οι ιδιοκτήτες να μην μπορούν να καλύψουν. Αλλά ακόμα κι αν οι άνθρωποι αφήνουν τους αγαπημένους τους σκύλους στα καταφύγια, αυτό δεν σημαίνει πως το σκυλί τους ξεχνάει και πως δεν μένει με την ελπίδα πως μπορεί μια μέρα να γυρίσουν και να το πάρουν πίσω στο σπίτι.

Ο εννέα μηνών Bubba ήταν πολύ πληγωμένος από τότε που η οικογένειά του τον άφησε σε ένα καταφύγιο ζώων.

Οι ιδιοκτήτες είπαν πως δεν μπορούσαν πλέον να αντέξουν οικονομικά τον Bubba. Τα ολοένα αυξανόμενα ιατρικά του έξοδα, τους έκανε να παραδώσουν το σκυλί σ’ ένα καταφύγιο.

Ο Bubba πάσχει από μια πάθηση του δέρματος που του στερεί το τρίχωμά του.

Το καταφύγιο ήθελε να δώσει στον Bubba μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή. Βρήκαν μια ανάδοχη οικογένεια αρκετά γρήγορα, όπου ο Bubba θα μπορούσε να μείνει, ενώ αναρρώνει από την ασθένεια του δέρματός του.

Η οικογένεια καλωσόρισε τον Bubba στο νέο του σπίτι.

Η Melissa Roberts και μια γάτα που ονομάζεται Mandy έγιναν τα αγαπημένα του πρόσωπα. Ο Bubba βρήκε καταφύγιο και θαλπωρή στο κρεβάτι της Mandy.

Όταν τον είδε, όμως, η Melissa, πήρε τον Bubba στο δικό του κρεβάτι. Εκείνος δεν έδειξε να πειράχτηκε. Αντίθετα, ένιωθε πιο άνετα εκεί γιατί δεν του προκαλούσε φαγούρα.

Αλλά δυστυχώς, έπαθε και δεύτερη μόλυνση του δέρματος, εκτός από την ψώρα.

“Περιμένουμε δύο μήνες, μπορεί και περισσότερο, μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία. Μόλις γίνει καλά, θα είναι σε θέση να υιοθετηθεί,” λέει η συντονίστρια του προγράμματος υιοθεσίας του καταφυγίου.

Παρά την κατάσταση του δέρματός του, ο Bubba δεν έπαψε ποτέ να είναι γλυκός κι αγαπησιάρης.

Πέραν της κλοπής του κρεβατιού της γάτας, ο Bubba υπήρξε υπόδειγμα σκύλου.

“Έχει πολύ καλή συμπεριφορά. Έχει προσαρμοστεί πλήρως στο σπίτι. Δεν το περιμέναμε από έναν τόσο μικρό σκύλο,” παραδέχεται.

Η Mandy ήταν τα πήγαινε πολύ καλά με τον Bubba, παρόλο που εκείνος είχε πάρει αρχικά το κρεβάτι της.

Στην αρχή ήταν πολύ ήσυχος, αλλά σιγά-σιγά, ο Bubba άρχισε να βγαίνει από το καβούκι του.

Η τρυφερή και στοργική προσωπικότητά του έχει κερδίσει τις καρδιές της ανάδοχης οικογένειάς του. Η κατάστασή του βελτιώνεται και το καταφύγιο είναι σίγουρο ότι από τη στιγμή που θα αναρρώσει πλήρως, θα είναι σε θέση να βρει μια μόνιμη στέγη.

ΠΗΓΗ: newsitamea.gr