Αθηνά Κοΐνη: Αυτή είναι η Ωραιότερη Ελληνίδα Αθλήτρια όλων των Εποχών! Οι Φωτο που Ζαλίζουν..

Τα μεγάλα λόγια δεν μας αρέσουν. Ούτε οι βαρύγδουποι τίτλοι. Στην περίπτωση, όμως, της Ελληνίδας πρωταθλήτριας με τις Αιθιοπικές ρίζες (ο μπαμπάς της είναι από την ορεινή Ναυπακτία και η μητέρα της από την Αιθιοπία), Αθηνάς Κοΐνη, ο συγκεκριμένος τίτλος είναι πραγματικά ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που έχει λογική να μπει.

Γιατί ναι, χωρίς ίχνος υπερβολής, αν αυτή η 175 εκατοστών εγγονή ενός Αιθίοπα στρατηγού είχε μεγαλώσει στην Αμερική, τότε σίγουρα θα είχε κάθε καλοκαίρι θέση στην Swimsuit Edition του Sports Illustrated ή στο Body Issue του ESPN. Μια θέση, δηλαδή, ανάμεσα στις υπόλοιπες αναγνωρισμένες πρωταθλήτριες που τυχαίνει να είναι επίσης σούπερ φωτογενείς.

«Οι γονείς μου γνωρίστηκαν στον Καναδά, όπου η μητέρα μου δούλευε σε ένα εστιατόριο. Με έκανε πολύ μικρή, στα 17 της. Είχε φύγει από το σπίτι της στα 13, όπως και τα επτά από τα οκτώ συνολικά αδέλφια της, που διασκορπίστηκαν ανά τον κόσμο – από την Ιερουσαλήμ έως τις ΗΠΑ. Από το δικό της σόι πήρα τον σωματότυπό μου. Μέχρι τα 15 μου, πάντως, ήμουν πολύ κοντή, μετά πήρα ύψος».

Η Αθηνά έχει συγκλονιστική φωτογένεια κι ένα αψεγάδιαστο κορμί αρχαίας Ελληνίδας θεάς που σε κάνει να θέλεις να ξεκινήσεις τον στίβο εδώ και τώρα. Ωστόσο, η ταλαντούχα ανιψιά της Μεσερέτ Ντεφάρ (δυο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης στα 5χλμ) και μέλος της Stoiximan Running Team, δεν σκέφτηκε ποτέ να εκμεταλλευτεί την εμφάνισή της. Ο αθλητισμός ήταν πάντα η πρώτη και μόνη της επιλογή.

ΠΗΓΗ: sport24.gr