Άσχημα νέα... Μάθαμε το σημείο του σώματός σου που δείχνει πόσο θα ζήσεις και πολλοί πρέπει να ανησυχούν
Www.true.gr

Άσχημα νέα… Μάθαμε το σημείο του σώματός σου που δείχνει πόσο θα ζήσεις και πολλοί πρέπει να ανησυχούν

Νομίζαμε πως δεν θα μπορούσαμε ποτέ να υπολογίσουμε τον χρόνο και το προσδόκιμο ζωής μας. Ηρθε όμως η επιστήμη να μας αποδείξει πως τελικά το ίδιο μας το σώμα δίνει τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε και τα νέα είναι άσχημα για όσους διαθέτουν αυτό το χαρακτηριστικό

Επιστήμονες από την κλινική Μάγιο, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, ανέλυσα στοιχεία από 600.000 ανθρώπους και το αποτέλεσμα ήταν λίγο σοκαριστικό.

Για πρώτη φορά συνδέουν τον πρόωρο θάνατο και το χαμηλό προσδόκιμο όριο ζωής με ένα σωματικό χαρακτηριστικό.Σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν, η μεγάλη περίμετρος μέσης μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης, ακόμα και αν κάποιος δεν διαθέτει περιττά κιλά και έτσι δεν θεωρείται υπέρβαρος ή παχύσαρκος.

Συγκεκριμένα, οι άντρες με περίμετρο μέσης άνω των 108 εκατοστών διέτρεχαν 50% περισσότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου συγκριτικά με όσους είχαν περίμετρο μέσης κάτω από 88 εκατοστά.

Ενώ για τις γυναίκες όσες είχαν περίμετρο μέσης πάνω από 92 εκατοστά είχαν κατά 80% περισσότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου.

Πηγη e-radio.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr