14+1 Μεγάλες Αλήθειες για το Σώμα μας που ούτε καν Φανταζόμασταν. Το 7ο θα σας Αφήσει Άφωνους!

15 εκπληκτικά γεγονότα που αποδεικνύουν ότι σώμα σας είναι γεμάτο εκπλήξεις

Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν νέες ανακαλύψεις για το ανθρώπινο σώμα σχεδόν κάθε μέρα και μερικές από αυτές ακούγονται πολύ περίεργες για εμάς. Ακολουθεί μια συλλογή από γεγονότα που δείχνουν ότι υπάρχει κάτι πολύ ισχυρό σχετικά με το σώμα μας.

*Το οξύ στο στομάχι μας θα μπορούσε εύκολα να διαλύσει μια ξυριστική λεπίδα. Αλλά, φυσικά, δεν χρειάζεται να το αποδείξετε.
*Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς το στομάχι, το 75% του ήπατος, ένα νεφρό, το 80% των εντέρων μας, έναν σπλήνα, έναν πνεύμονα και οποιοδήποτε όργανο στην βουβωνική περιοχή.
*Η επιδερμίδα μας αναγεννιέται κάθε 2-4 εβδομάδες. Μέσα σε ένα χρόνο χάνουμε περίπου 0,7 κιλά νεκρού δέρματος.
*Τα οστά ενός μέσου ατόμου μπορούν να αντέξουν περίπου 16.000 άτομα που στέκονται πάνω τους.

*Το χρώμα των ματιών μπορεί να αλλάξει με την ηλικία. Αυτό συμβαίνει σε 10 έως 15 τοις εκατό του πληθυσμού του Καυκάσου. Ωστόσο, εάν το χρώμα των ματιών των ενηλίκων αλλάξει δραματικά ή εάν ένα μάτι αλλάξει από καφέ σε πράσινο, θα πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό. Οι αλλαγές των χρωμάτων των ματιών μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για ορισμένες ασθένειες, όπως η ετεροχρωμική ιριδοκυκλίτιδα του Fuch, το σύνδρομο Horner ή το γλαύκωμα.
*Η επιφάνεια ενός ανθρώπινου πνεύμονα είναι ίση με γήπεδο τένις.
*Τα μαλλιά μας μπορούν να κρατήσουν το βάρος 2 ελεφάντων.
*Οι άνθρωποι μπορούν να επιβιώσουν περισσότερο χωρίς φαγητό από ό, τι μπορούν χωρίς ύπνο. Μπορούμε να ζήσουμε περίπου 3 εβδομάδες χωρίς φαγητό, αλλά μετά από 11 ημέρες χωρίς ύπνο, το σώμα μας θα αρχίσει να σβήνει.

*Χωρίς έναδάχτυλο, θα χάνατε περίπου το 50% της δύναμης του χεριού σας.
*Ο ισχυρότερος μυς του σώματος είναι ο μυς του σαγονιού μας.
*Το λεπτό έντερο μας έχει ύψος 4 ατόμων. Είναι πραγματικά εκπληκτικό το πώς βρίσκει το χώρο που χρειάζεται στην κοιλιά μας.
*Το σώμα μας περιέχει 60.000 μίλια αιμοφόρων αγγείων.

*Τα άτομα με αλμπινισμό, συχνά θεωρούνται ότι έχουν βιολετί ή κόκκινα μάτια. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι δεν έχουν χρωστική ουσία στην ίριδα τους, το φως μπορεί να αναπηδήσει από το πίσω μέρος του ματιού και στη συνέχεια να βγει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να έχετε κόκκινα μάτια σε μια φωτογραφία. Σε κανονικά μάτια και συνθήκες φωτισμού, το φως δεν μπορεί να βγει από το μάτι έτσι. Αυτή είναι μια πολύ σπάνια κατάσταση.
*Ο μέσος υγιής άνθρωπος μπορεί να παράγει 15 λίτρα ιδρώτα κατά τη διάρκεια μίας μόνο ημέρας.
*Παράγουμε τόση θερμότητα σε 30 λεπτά, ώστε να μπορέσουμε να βράσουμε μισό λίτρο νερού.
*Κατά τη διάρκεια της ζωής μας παράγουμε τόσο σάλιο, που μπορούμε να γεμίσουμε 2 πισίνες.

Credit: brightside.me