Άρση lockdown: Το σχέδιο της κυβέρνησης σε περίπτωση που συνεχιστούν οι εικόνες συνωστισμού

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση για την χαλάρωση που επικρατεί στους πολίτες μετά την άρσης των περιοριστικών μέτρων. Το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το τέλος των SMS παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού σε μεγάλα αστικά κέντρα και πλατείες.

Οι πολίτες κατέκλυσαν τις παραλίες εκτός Αττικής, εικόνες που δημιουργούν προβληματισμό στην κυβέρνηση. Όπως προειδοποιούν στελέχη της κυβέρνησης ο ιός βρίσκεται ακόμη ανάμεσά μας και κάθε εικόνα χαλάρωσης θα οδηγήσει σε αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δεν είναι και λίγοι οι πολίτες που έχουν πετάξει και τις μάσκες κυκλοφορώντας απολύτως ελεύθεροι.

«Πολλοί συμπολίτες μας φαίνεται να πιστεύουν ότι έχουμε ήδη οριστικά ξεμπερδέψει με την πανδημία, πράγμα το οποίο προφανώς δεν συμβαίνει» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια τακτικής σύσκεψης για την πανδημία και πρόσθεσε: «Βεβαίως και βλέπουμε μία σημαντική αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις διασωληνώσεις, η πανδημία όμως είναι ακόμα εδώ». Παράλληλα έστειλε το μήνυμα πως «ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα».

Τα λόγια του Πρωθυπουργού φανερώνουν την ανησυχία που επικρατεί στην κυβέρνηση. Αν οι εικόνες αυτές συνεχιστούν και υπάρξει έξαρση κρουσμάτων τότε η κυβέρνηση μελετά εναλλακτικό σχέδιο προκειμένου να μην οδηγηθεί ξανά η χώρα σε καθεστώς lockdown το οποίο ήταν σε ισχύ στην Ελλάδα από τον Νοέμβριο και το οποίο ουσιαστικά έληξε πριν λίγες ημέρες.

Δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να αποφασίσει τοπικά lockdown σε κατά τόπους περιοχές όπου παρουσιάζεται έξαρση του ιού. Αυτό θα φέρει τους κυβερνώντες σε πολύ δύσκολη θέση αφού μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε τουριστική περίοδο.

Την ανησυχία του για τυχόν χαλάρωση των πολιτών εξέφρασε και ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ο καθηγητής και επικεφαλής της επιτροπής ζήτησε διαρκή επαγρύπνηση καθώς η «πανδημία συνεχίζει να μας απειλεί». Κατά την τοποθέτησή του σημείωσε πως ανησυχεί «για τα μεταλλαγμένα στελέχη τα οποία οδηγούν σε επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση ελπίζει ότι εικόνες συνωστισμού δε θα συνεχιστούν. Άλλωστε όσο προχωράει το πρόγραμμα εμβολιασμού τόσο θα χτίζεται η απαιτούμενη ανοσία στον πληθυσμό.

πηγη: instanews.gr