Άρωμα τρομοκρατίας: Έκρηξη στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι – Πέταξαν χειροβομβίδα και εξαφανίστηκαν με μηχανή
Www.true.gr

Άρωμα τρομοκρατίας: Έκρηξη στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι – Πέταξαν χειροβομβίδα και εξαφανίστηκαν με μηχανή

Συναγερμός από τις 04:00 τα ξημερώματα στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι. Δυο δράστες πέταξαν ύποπτο αντικείμενο, χειροβομβίδα πιθανότατα και εξαφανίστηκαν. Μικρής ισχύος η έκρηξη, έγινε αντιληπτή από τη λάμψη που είδαν οι φρουροί στις κάμερες. Η επίθεση μοιράζει με εκείνη στη γαλλική πρεσβεία τον Νοέμβριο του 2016.

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για την επίθεση στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι τα ξημερώματα της Παρασκευής (22.03.2019), όταν άγνωστοι πέταξαν στο προαύλιο ύποπτο αντικείμενο, πιθανότατα χειροβομβίδα και εξαφανίστηκαν.

Όλα έγιναν στις 04:00 τα ξημερώματα όταν, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, δυο άγνωστοι πέρασαν με μοτοσικλέτα έξω από το ρωσικό προξενείο, επί της οδού Τζαβέλλα 5 στο Χαλάνδρι.

Οι δράστες πέταξαν το άγνωστο αντικείμενο, που σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν χειροβομβίδα, κάτω από το θωρακισμένο κουβούκλιο του φρουρού, που όμως εκείνη την ώρα ήταν άδειο.

Η μικρής ισχύος έκρηξη εκτονώθηκε στο κενό κάτω από το θωρακισμένο κουβούκλιο και έγινε αντιληπτή από τη λάμψη που είδαν οι φρουροί στο ρωσικό προξενείο από τις κάμερες ασφαλείας.


Αμέσως, οι φρουροί του προξενείου ειδοποίησαν τη ρωσική πρεσβεία. Άνθρωπος από την ασφάλεια της πρεσβείας βρέθηκε στο σημείο και όταν διαπίστωσε πως είχε σημειωθεί έκρηξη, ειδοποίησε την αστυνομία.

Άμεσα στο σημείο έφτασε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας και πυροτεχνουργοί των ΤΕΕΜ. Την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική.

Ήδη, εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες στο ρωσικό προξενείο και την ευρύτερη περιοχή.

Η μοτοσικλέτα στα Εξάρχεια


Μυστήριο καλύπτει τον εντοπισμό, λίγη ώρα αργότερα, μιας καμένης μοτοσικλέτας στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Κουντουριώτη. Αν και γι’ αυτό υπάρχει σύγχυση, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες της επίθεσης – μυστήριο στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι. Για την ώρα, η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα όσα έγιναν τα ξημερώματα στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι έχουν πολλές ομοιότητες με επίθεση που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2016 στη γαλλική πρεσβεία.

Τότε μέλη της οργάνωσης Ομάδα Επαναστατική Αυτοάμυνα, είχαν πετάξει χειροβομβίδα στο φυλάκιο του αστυνομικού. Και τότε οι δράστες είχαν κινηθεί με μοτοσικλέτα και είχαν διαφύγει προς τα Εξάρχεια.

πηγή: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr