Όσο πιο βόρεια τόσο πιο μαλακός θα είναι ο καιρός – Αναλυτική πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου

Μεγάλη θα είναι η θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ βορρά και νότου την Τρίτη (22/3) σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου.

«Μέγιστες αναμενόμενες τιμές κοντά στους 15-16 σχεδόν ανοιξιάτικους βαθμούς στη Θεσσαλονίκη και γύρω στους 8-9 βαθμούς Κρήτη και Αττική όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά! Εγώ προσωπικά δεν έχω ξαναδεί ανάλογη κατανομή μεγίστων θερμοκρασιών τέτοια εποχή με ψυχρές αέριες μάζες πάνω από τη χώρα.. Να που ο νότος λοιπόν έγινε βορράς φέτος», υπογραμμίζει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο, την Τρίτη (22/3), η μέρα θα ξεκινήσει με κρύο στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και σε τμήματα της υπόλοιπη δυτικής – βορειοδυτικής χώρας η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια. Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα έχουν συννεφιά κατά τόπους αυξημένη ενώ στην υπόλοιπη ανατολική και ηπειρωτική χώρα η μέρα θα ξεκινήσει με εναλλαγές ηλιοφάνειας και συννεφιάς. Κυκλάδες και Κρήτη θα έχουν πιο άστατο καιρό με τοπικές μπόρες.

Τις μεσημβρινές ώρες, στις πιο δυτικές περιοχές, στα Επτάνησα, στην Ήπειρο και σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας γενικά θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια. Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη τα σύννεφα θα γίνουν περισσότερα, χωρίς ωστόσο να δώσουν ιδιαίτερα φαινόμενα. Παράλληλα, τοπικές μπόρες χιονόνερου και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές ορεινές της Εύβοιας. Στις Κυκλάδες και στην βόρεια Κρήτη το σκηνικό του καιρού δεν θα αλλάξει.

Προς τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού σε συγκεκριμένες περιοχές. Οι περιοχές είναι οι εξής: Μεγάλο τμήμα της Θεσσαλίας με βροχές, χιονόνερο και χιονοπτώσεις ενώ ανάλογες καιρικές συνθήκες αναμένονται στις Σποράδες, την Εύβοια, την Ευρυτανία, την Φθιώτιδα, την Αττικοβοιωτία αλλά και στην ορεινή – ανατολική Πελοπόννησο. Τα σύννεφα στις περιοχές αυτές θα γίνουν περισσότερα, οι βροχές θα ενταθούν ενώ δεν αποκλείονται και κάποιες χιονοπτώσεις πάνω από τα 400 μέτρα.

Στην Αττική, όσα θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι από τα ανατολικά προς τα δυτικά θα χαλάσει ο καιρός με τοπικές βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως πάνω από τα 700 μέτρα. Τα φαινόμενα θα ενταθούν τις βραδινές ώρες με τοπικές μπόρες χιονόνερου ενώ τα χιόνια δεν αποκλείεται να κατέβουν κοντά σε 500 μέτρα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι διαφορετικός, η μέρα θα ξεκινήσει με λίγα σύννεφα και διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Όπως τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου, ο καιρός την 25η Μαρτίου θα είναι ιδιαίτερα καλός με λίγα σύννεφα.

Πηγή : newsbomb.gr