Αριστερή πρόκληση: Οι 7 πρώτες φωτό από την ταινία του Γαβρά που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων [εικόνες]

Η επερχόμενη ταινία του Κώστα Γαβρά Adults in the Room, βασισμένη στο βιβλίο «Adults In The Room: My Battle With Europe’s Deep Establishment» του Γιάνη Βαρουφάκη καθώς και σε ηχογραφήσεις από τα Eurogroup, που παραδόθηκαν στον σκηνοθέτη από τον συγγραφέα, έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από πολλές πλευρές δημιουργώντας τραγελαφικές καταστάσεις.

Λίγο ως πολύ, με την κυκλοφορία του πρώτου trailer της ταινίας, υπήρξε οργανωμένη «επίθεση» στην ταινία, στη μεγαλύτερη παγκοσμίως πλατφόρμα πληροφοριών για ταινίες, την IMDB, από ανθρώπους που αποφάσισαν να βαθμολογήσουν μαζικά την ταινία με 0 πριν καν τη δουν.

Ο παραλογισμός συνεχίστηκε με κριτικές που γράφτηκαν σε αυτό αλλά και σε άλλα ελληνικά σάιτ που επιτίθενται στους συντελεστές της ταινίας αντιμετωπίζοντάς την ως την αγιογραφία του Κώστα Γαβρά στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Αυτό έφερε αντίστοιχες αντιδράσεις σε κόσμο ο οποίος με παρόμοιο παράλογο τρόπο βαθμολόγησε με άριστα 10, την ταινία, δημιουργώντας ένα γελοίο παράδοξο σε όποιον ξένο από όλο αυτό το πανηγύρι παρακολουθεί το τι συμβαίνει.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Χρήστος Λούλης, στον ρόλο του Γιάνη Βαρουφάκη και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, στον ρόλο του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το Menshouse εξασφάλισε τις πρώτες εικόνες, εκτός του επίσημου trailer, της ταινίας που αναμένεται να προκαλέσουν πολύ μεγαλύτερο πατιρντί όταν προβληθούν στο διψασμένο για διαδικτυακό αίμα ελληνικό κοινό.


Το τι έχει να γίνει δεν περιγράφεται. Πάρτε μία μικρή γεύση από τις πρώτες φωτογραφίες που διέρρευσαν και προκαλούν τον πανικό.


Πριν το δημοψήφισμα, όλα ήταν έτοιμα για τη μεγάλη επανάσταση.


Ή ταν ή επί τας. Ελάτε να τα πάρετε. Σπάρτανς, τουνάιτ γουί ντάιν ιν χελ. Γιου σαλ νότ πας. Και άλλες τέτοιες ατάκες που θα ανατριχιάσουν το κοινό.


Δεκαεπτά ώρες διαπραγματεύσεων και το κοντοσούβλι πάγωνε μπροστά του. Ούτε μπουκιά δεν κατέβαινε.Η ταινία δεν φτάνει σε υπερβολές, απλά σε κάποιους καλλιτεχνικούς συμβολισμούς μέσα από σεκάνς φαντασίας.


«Έτσι μπήκα στην αίθουσα, γκαζωμένος και κ@$λωμένος για να ρίξω την Ευρώπη».


Η ταινία ίσως περιέχει και κάποιες εμπορικές σκηνές δανεισμένες από το σύμπαν άλλων μεγάλων παραγωγών. Εξάλλου ο δανεισμός είναι κάτι που συνηθίζει η ελληνική πλευρά.

πηγη: menshouse.gr