Αργολίδα: Το drone της θεομηνίας – Οι βάρκες στη στεριά, οι δρόμοι διαλυμένοι και τα σπίτια πλημμυρισμένα – video
Www.true.gr

Αργολίδα: Το drone της θεομηνίας – Οι βάρκες στη στεριά, οι δρόμοι διαλυμένοι και τα σπίτια πλημμυρισμένα – video

Ο μεσογειακός κυκλώνας σάρωσε το Άργος και τη Νέα Κίο. Το πρώτο φως της ημέρας δείχνει τις εικόνες καταστροφής…

Ο κυκλώνας Ζορμπάς σήκωσε τον ποταμό Ξεριά και σάρωσε το Άργος. Σπίτια πλημμύρισαν, δρόμοι διαλύθηκαν και άνθρωποι στη Νέα Κίο εγκλωβίστηκαν. Το πρώτο φως της ημέρας αποτυπώνει τις εικόνες καταστροφής που άφησε πίσω η κακοκαιρία.

«Οι ζημιές στην ευρύτερη περιοχή του Άργους διαπιστώνουμε ότι δεν είναι τόσο μεγάλες, όπως εκτιμούσαμε χθες το βράδυ και γενικά μπορούμε να πούμε ότι αντέξαμε», είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, 13 συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται στο Άργος και στην Νέα Κίο για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια. Μάλιστα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Αργολίδα έχουν γίνει 112 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων.

Επίσης, ο Αναστάσιος Χειβιδόπουλος ανέφερε υπάρχουν κάποιες ζημιές στην περιοχή του Κιβερίου, όπως στην διώρυγα του Αναβάλου, ενώ όσον αφορά στο οδικό δίκτυο, είπε ότι όλοι οι δρόμοι είναι προσβάσιμοι, προσθέτοντας ότι μηχανήματα της Περιφέρειας καθαρίζουν τα οδοστρώματα.

Το drone της καταστροφής

Σχετικά με τις διακοπές ρεύματος, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι από χθες το βράδυ συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για να αποκαθιστούν την ηλεκτροδότηση. Τέλος, όσον αφορά τις ζημιές στις καλλιέργειες, ο Αναστάσιος Χειβιδόπουλος είπε ότι αναμένονται σήμερα στην Αργολίδα κλιμάκια εκτιμητών του ΕΛΓΑ.

Εκτεταμένες ζημιές στο χωριό Κιβέρι του ΆργουςΟι νέες εικόνες καταστροφής στο Άργοςnewsit

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr