Το Απόλυτο Κράξιμο για Power και Game of Love Από Γνωστή Παρουσιάστρια : «Είναι χυδαία και ωμά…»

Η Βίκυ Μιχαλονάκου και το «Ερωτοδικείο» έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία στην ελληνική τηλεόραση την εποχή των 90’s. Η Βίκυ Μιχαλονάκου αποτελούσε πάντα μια ιδιαίτερη προσωπικότητα που κάθε φορά που εμφανιζόταν στην τηλεόραση ή έδινε μια συνέντευξη προκαλούσε σχόλια και αντιδράσεις. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Γιώργο Κακογιάννη για το περιοδικό YOU, μίλησε για τη ζωή της, τη δημοσιογραφία, την επαγγελματική της πορεία αλλά και τη σημερινή τηλεοπτική πραγματικότηα. Μετά από προτροπή του δημοσιογράφου η Βίκυ έκρινε τα realities αγάπης και τα συνέκρινε με το «Ερωτοδικείο». Υπάρχει άραγε κοινός παρανομαστής;

«Απαντώντας σε όσους θεωρούσαν κάποτε υποκουλτούρα το Ερωτοδικείο το μόνο που έχω να πω είναι πως η κουλτούρα είχε ήδη εκλείψει από καιρό στην Ελλάδα, ούτε διανόηση υπήρχε, ούτε ψευδοδιανόηση. Υπάρχουν ορισμένοι κουλτουριάρηδες σιτιζόμενοι από τα κομματικά πρυτανεία», είπε και συνέχισε κάνοντας τη σύγκριση με το Power of Love και το Game of Love .«Πρόκειται για χυδαία και ωμά πoρνoγραφήματα που προσφέρονται για τελετές οφθαλμοπoρνείας. Το Ερωτοδικείο φρονώ πως ήταν μια υπόγεια λαογραφική μαρτυρία ανομολόγητων και επί χρόνια καταπιεσμένων παθών που ταλάνιζαν τη νεοελληνική κοινωνία με κατά συρροή ονειρώξεις. Θέλω να πιστεύω πως άφησα μια ιδιαίτερα και χαριτωμένα αμφιλεγόμενη πολιτιστική παρακαταθήκη. Ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, με προεκτάσεις και ανησυχίες καλά κρυμμένες από απαίδευτους και οκνηρούς οφθαλμούς. Πολλοί προσέγγισαν το εγχείρημά μου αυτό επιδερμικά , γελώντας με την “κατάντια” ανθρώπων στριμωγμένων από την κοινωνική υποκρισία στο περιθώριο της ζωής, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι το περιθώριο είναι η άλλη όψη του καθρέφτη στον οποίο κοιτάζονται χαϊδεύοντας τα ναρκισσιστικά τους συμπλέγματα».

Βέβαια δε παρέλειψε να τονίσει το λάθος που έχει υποπέσει ο ΑΝΤ1 και προβάλλει το Game of Love στην prime time του σταθμού, σε μια ώρα που παρακολουθούν τηλεόραση και τα παιδιά. «Είναι μια λίθος που συγκροτεί τον εκμαυλισμό των ηθών και την αβελτηρία ενός γενικότερου διανοητικού αυνανισμού που βρισκόμαστε εδώ και χρόνια. Είναι και αυτά, βλέπετε, απότοκα ενός “ξεβλαχέματος“ και ενός καλλιτεχνικού- τηλεοπτικού- κατινάζ, το οποίο επί χρόνια εκδίδετο σε τιμολογιακά ακριβές και ηθικά φτηνιάρες περιοδικές φυλλάδες», εξήγησε.

Τέλος, η Βίκυ Μιχαλονάκου απάντησε και στο αν θεωρεί πως το Ερωτοδικείο ήταν θύμα της εποχής, λέγοντας: «Το Ερωτοδικείο δε θα μπορούσε να ήταν θύμα της εποχής γιατί ήταν μπροστά από την εποχή του. Όπως όλα τα μεγάλα πρωτοποριακά καλλιτεχνικά πονήματα και ρεύματα αναγνωρίζονται πολύ μετά την εποχή τους, έτσι και το Ερωτοδικείο είχε αρχίσει ήδη να εισπράττει τη μεγάλη υποδοχή και αναγνώριση του τηλεοπτικού κοινού. Αδιάψευστος μάρτυρας η υψηλή τηλεθέαση της εν λόγω εκπομπής».

πηγή: peoplegreece.com