Η απόλυτη μεταμόρφωση: Έχασε 85 κιλά με γαστρικό μπαϊπάς και έγινε… αγνώριστη

Η Joanne Cooper, από το Ρόθερχαμ της Μεγάλης Βρετανίας, ηλικίας 31 ετών, έπασχε από πολυκυστικές ωοθήκες από την εφηβεία της και φοβόταν ότι θα δεν θα γίνει ποτέ μητέρα.

Η μανικιουρίστα Κούπερ μίλησε στην Dailymail και εξήγησε τι προηγήθηκε και πώς κατάφερε να μεταμορφωθεί. Η ασθένειά της διαγνώστηκε όταν ήταν 16 ετών και άρχισε να τρώει και να παχαίνει επικίνδυνα. «Ημουν σε κατάθλιψη, υπέφερα απο πόνους στην πλάτη και ξέμεινα από αναπνοή όταν περπατούσα. Είχα αρκετά προβλήματα υγείας» λέει.

Η νεαρή κοπέλα πήγε στο γιατρό να ρωτήσει τι θα γίνει με το πρόβλημα γονιμότητας, γιατί εκείνη την εποχή ήταν αρραβωνιασμένη και το να έχω παιδιά ήταν κρίσιμο. Είχε επίσης προβλήματα με την περίοδό της. Ο γιατρός της απάντησε ότι η ασθένειά της σε συνδιασμό με το πάχος θα την εμπόδιζαν να κάνει παιδιά. Μια λύση, της είπε, ήταν να κάνει γαστρικό μπαϊπάς.

Επιπλέον εξαιτίας αυτής της γυναικολογικής ασθένειας η τάση να παίρνει κιλά επιδεινωθηκε. Αποφάσισε λοιπόν να κάνει επέμβαση να βάλει δακτύλιο και να αρχίσει την καλή διατροφή και την άσκηση

Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει 85 κιλά και να μείνει έγκυος! Σήμερα απολαμβάνει τα δύο παιδια της και το σαφώς πιο υγιές βάρος της!

Η κοπέλα τρομοκρατήθηκε αλλά τελικά αποφάσισε να μπει στο χειρουργείο το 2007. «Μου πήρε καιρό να το συνηθίσω. Αν έτρωγα οτιδήποτε δεν έπρεπε, αρρώσταινα. Μου πήρε έξι μήνες να συνηθίσω να τρώω καθαρά».

Συνέχισε επίμονα την προσπάθεια και όταν έχασε τα πρώτα 50 κιλά έμεινε έγκυος στο πρώτο της παιδί. Οκτώ μήνες μετά τη γέννησή του, έμεινε έγκυος και στον δεύτερο γιό της που είναι σήμερα δύο ετών.

«Ημουν ευτυχισμένη με το πόσο απέδωσαν οι συμβουλές των γιατρών, και έχω σήμερα δύο αγόρια στη ζωή μου» δηλώνει.

Ωστόσο, τα κιλά καραδοκούσαν με τις εγκυμοσύνες και η νεαρή Βρετανίδα αναγκάστηκε να παρακολουθήσει το πρόγραμμα Cambridge Diet το 2012 και να ξεκινήσει εντατική γυμναστική πέντε φορές την εβδομάδα.

Πριν ξεκινήσει την μεταμόρφωσή της η Κούπερ έτρωγε ένα σάντουιτς με μπέικον για πρωινό, ένα «βρώμικο» γεύμα συν γλυκό το μεσημέρι και σπαγγέτι μπολονιέζ με σκορδόψωμο για βράδυ. Ενδιαμέσως έτρωγε ό,τι σνακ και γλυκό είχε στη διάθεσή της. Σήμερα τρώει κάτι με πρωτεΐνες και μπανάνα για πρωινό, ένα τσίλι κον κάρνε για μεσημέρι και μια φέτα σολωμού για βράδυ. Τα σνακ απαγορεύονται ενδιαμέσως.

Ωστόσο, έπρεπε κάτι να κάνει με το ατελείωτο δέρμα που είχε μείνει πάνω της, μετά την απώλεια βάρους. Μπήκε στο χειρουργείο για μια ακόμη φορά και έμεινε 4 ώρες για να κόψει οριζοντίως και καθέτως το περισσευούμενο δέρμα.

«Σήμερα είμαι ευτυχισμένη με το look μου. Είναι δύσκολο να το πιστέψεις αν βάλεις τις φωτογραφίες δίπλα δίπλα. Η ζωή μου άλλαξε ριζικά. Νιώθω ένα εντελώς διαφορετικό, με αυτοπεποίθηση άτομο».

Πηγή tilestwra