Από μικρή την Κορόιδευαν για το παραμορφωμένο Πρόσωπό της. Σήμερα, τους εκδικείται με τον καλύτερο Τρόπο!
Www.true.gr

Από μικρή την Κορόιδευαν για το παραμορφωμένο Πρόσωπό της. Σήμερα, τους εκδικείται με τον καλύτερο Τρόπο!

Δεν μπορεί να θυμηθεί τις πρώτες μέρες της, αλλά ξέρει πως ήταν για πολύ καιρό στο νοσοκομείο. Πράγματι, το νοσοκομείο ήταν το δεύτερο σπίτι για την Lilli Sim. Γεννήθηκε με μία σπάνια δυσπλασία του προσώπου (Craniofrontonasal dysplasia – CFND), η οποία επηρεάζει 1/120.000 παιδιά.

Για χρόνια πάλευε με θέματα συμμετρίας του προσώπου της, αναπνευστικά προβλήματα, θέματα ισορροπίας και νταήδες του σχολείου.

Παρά τις δυσκολίες όμως, η γενναία 19χρονη από το Moe της Βικτόρια, πλέον ζει μία φυσιολογική ζωή, αφού έχει υποβληθεί σε πολλές επεμβάσεις για να διορθώσει το πρόσωπό της – ένα πραγματικό θαύμα εάν σκεφτεί κανείς πως οι γιατροί είχαν πει στους γονείς της πως είχε μόνο λίγους μήνες ζωής όταν γεννήθηκε.

Όταν η Lilli γεννήθηκε, οι γιατροί διέγνωσαν πως έπασχε από το σύνδρομο του Cohen και θα ζούσε το πολύ 3 μήνες, αλλά τελικά οι εξετάσεις έδειξαν πως έπασχε από CFND.Έκανε την πρώτη της σημαντική επέμβαση όταν ήταν 6 μηνών και από τότε έμπαινε συχνά πυκνά στο νοσοκομείο. Στα 4 της, κατάφεραν να κάνουν τα μάτια της να πλησιάσουν και να δώσουν μορφή στη μύτη της.

Η κατάστασή της όμως την δυσκόλεψε πολύ στο να κάνει καινούργιους φίλους στο σχολείο. Μόλις πήγε όμως στο γυμνάσιο, τα παιδιά έδειχναν να την αποδέχονται πολύ περισσότερο.

Στο δημοτικό δεν είχε πολλούς φίλους, εκτός από 2 ξαδέρφες της. Μερικά παιδιά την πίεζαν πολύ και την ενοχλούσαν. Ο παππούς της συνήθιζε να πηγαίνει και να τρώει μαζί της το μεσημέρι για να μην την αφήνει μόνη.Η μητέρα της όμως δεν συμφωνούσε με αυτό και έλεγε πως θα έπρεπε να αντιμετωπίσει μόνη της τις δυσκολίες για να βγει πιο δυνατή. Η μικρή Lilli όμως φαίνεται πως δεν ενοχλούνταν από τα αδιάκριτα βλέμματα.

‘Πάντα με κοίταζαν παράξενα, αλλά δεν με πειράζει.’ Μέσα από χόμπι όπως μπαλέτο και netball, κατάφερε και έφτιαξε μερικούς πολύ καλούς φίλους.

Αυτές οι ασχολίες κατάφεραν να την βοηθήσουν να δυναμώσει τους μυς της και την ισορροπία της. Στα 16 της έκανε μία πολύ σημαντική επέμβαση για να αναδομήσει το σαγόνι της. Έσπασαν το σαγόνι της και το μετακίνησαν έτσι ώστε να μπορεί να δαγκώνει σωστά.

Τώρα, έκανε μία επέμβαση για να διορθώσει τη μύτη της και να μπορέσει να αναπνέει επιτέλους κανονικά. Το πρόσωπό της έχει αλλάξει εντελώς, μαζί με τη ζωή της, Γίνεται 20 την ερχόμενη Δευτέρα και θέλει του χρόνου να πάει στο κολέγιο να σπουδάσει.

Το όνειρό της είναι να γίνει κοινωνική λειτουργός για να μπορεί να βοηθάει άλλους, όπως πολλοί την βοήθησαν με τα δικά της προβλήματα. Τελικά, μερικές φορές η καλύτερη απάντηση στους νταήδες είναι το να διαπρέπεις!

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr