Από Ένα Απλό Τσίμπημα, Έμεινε Προσωρινά Παράλυτο και Δεν Μπορούσε να Μιλήσει. Ανοίξτε τα Μάτια σας!

Ένα 5χρονο κορίτσι έμεινε προσωρινά παράλυτο και δεν μπορούσε να μιλήσει αφού την τσίμπησε ένα τσιμπούρι.

Η Jessica Griffin είπε πως η κόρη της, Kailyn Kirk, έπεσε από το κρεβάτι όταν ξύπνησε για το σχολείο την Τετάρτη το πρωί αλλά υπέθεσε πως τα πόδια της δεν είχαν ξυπνήσει ακόμα.

Ωστόσο, ενώ χτένιζε τα μαλλιά της κόρης της, η Griffin παρατήρησε πως η ομιλία της είχε αλλάξει. Τότε ήταν που βρήκε το τσιμπούρι στο κρανίο της.

Μετέφερε αμέσως την κόρη της στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί κατάλαβαν πως είχε παραλύσει από το τσίμπημα του τσιμπουριού, λόγω μίας νευροτοξίνης που υπάρχει στο σάλιο του.

Οι γιατροί σιγούρεψαν την Griffin πως αφού αφαιρεθεί το τσιμπούρι, τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν μέσα σε 12 με 24 ώρες – όπως και έγινε.

Τώρα, η Griffin μοιράζεται την ιστορία της για να προειδοποιήσει και άλλους γονείς να κοιτάνε συχνά τα τους για τσιμπούρια γιατί το μικρό αυτό έντομο μπορεί ακόμα να προκαλέσει και θάνατο σε μερικές περιπτώσεις.

Τα πρώτα συμπτώματα περιλαμβάνουν κούραση, μούδιασμα στα πόδια και πόνους στους μυς. Η παράλυση έρχεται γρήγορα, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω. Εάν δεν αφαιρεθεί το τσιμπούρι, ακολουθεί η παράλυση της γλώσσας και του προσώπου.

Η Griffin είπε πως δεν υπήρχαν παράξενα συμπτώματα μέχρι που η κόρη της ξύπνησε για το σχολείο.

Πρόσθεσε: «Σας παρακαλώ, να κοιτάτε συχνά τα παιδιά σας για τσιμπούρια!»

Πηγή