ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Το σπίτι του κάηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς, αλλά το άγαλμα της Παναγίας έμεινε ΑΘΙΚΤΟ…

Καθώς ο τυφώνας Harvey σάρωνε το Corpus Christi του Τέξας το βράδυ, μια φωτιά κατέστρεψε την ιδιοκτησία μιας τοπικής οικογένειας καταστρέφοντας τα πάντα, εκτός από ένα πράγμα: ένα μικρό άγαλμα της Παναγίας.
Ο Jesus Rojas Jr και η οικογένειά του είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στο προαστιακό Robstown, πριν ο Harvey γίνει απειλητικός για τη ζωή τους, με ανέμους 130mph και καταστροφικές πλημμύρες.

Πριν από την αναζήτηση καταφυγίου, η οικογένεια Rojas έμενε στα τρία σπίτια που βρίσκονταν στην ακίνητη περιουσία τους, ενάντια στην άγρια καταιγίδα, αλλά η πυρκαγιά που ξέσπασε σύντομα σε μια από τις κατοικίες, εξαπλώθηκε και στα άλλα.

Οι πυροσβέστες από το πυροσβεστικό τμήμα του Robstown, προσπάθησαν να σβήσουν την πυρκαγιά, αλλά δεν μπόρεσαν λόγω των ανέμων.
Στο τέλος, η κόλαση έκανε και τα τρία σπίτια στάχτη.

Όταν οι οικογένειες Rojas επέστρεψαν για να ερευνήσουν την καταστροφή και να προσπαθήσουν να σώσουν μερικά από τα υπάρχοντά τους από τα καμένα σκουπίδια, ανακάλυψαν το άγαλμα της Παρθένου Μαρίας να στέκεται άθικτο μέσα στα συντρίμμια.

«Κάποιοι μπορεί να κατηγορούν τον Θεό και κάποιοι μπορεί να κατηγορούν τον τυφώνα, αλλά το μόνο πράγμα που στάθηκε όρθιο, ήταν άγιο», είπε η κόρη τους Natali. «Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό το άγαλμα είναι το μόνο πράγμα που επέζησε. Έσκαψα για να βρω και άλλα πράγματα, αλλά το μόνο που βρήκα ήταν η Παναγία».


Ο κ. Rojas, ο πατριάρχης της οικογένειας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι κανείς δεν χάθηκε στη φωτιά και ευχαρίστησε τους τοπικούς πυροσβέστες που βρέθηκαν σε κίνδυνο για να προσπαθήσουν να σώσουν τα σπίτια τους στη μέση του τυφώνα.

«Πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια της ζωής μου υπέφερα πολλά, ήμασταν μετανάστες. Εργαζόμασταν όλη μας τη ζωή στους αγρούς και προσπαθούσαμε να δείξουμε στις οικογένειές μας πώς μπορούμε να μείνουμε δυνατοί, πώς να πιστεύουμε στον Θεό και να κρατάμε την οικογένειά μας ενωμένη», είπε.

Ένα μέλος της οικογένειας έχει ξεκινήσει λογαριασμό GoFundMe, για να βοηθήσει τους πλέον άστεγους συγγενείς του, οι οποίοι λέγεται ότι έχουν άμεση ανάγκη διαμονής, φαγητού, ρουχισμού και άλλων αναγκών, έχοντας χάσει όλα τα υπάρχοντά τους στη φωτιά.
Έχουν ήδη συγκεντρώσει πάνω από 3.500 δολάρια.


Σύμφωνα με έναν άλλο διαδικτυακό έρανο που δημιουργήθηκε για λογαριασμό της οικογένειας Rojas, σχεδόν δώδεκα άνθρωποι είχαν ζήσει στην ιδιοκτησία του Robstown πριν από την πυρκαγιά, μεταξύ των οποίων ήταν και πολλά παιδιά.

Η περιγραφή λέει ότι οι Rojas, έχασαν πρόσφατα μια εγγονή ηλικίας 17 ετών.

«Σας ζητάμε από το βάθος της καρδιάς μας να μας βοηθήσετε να τα ξαναχτίσουμε. Θα σας είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για τυχόν δωρεές».

Η οικογένεια έχει πίστη στον Θεό. Έχουν την ελπίδα ότι θα βγουν πιο δυνατοί από όλο αυτό».

ΠΗΓΗ