Απίστευτο: Γεννήθηκε με τα όργανα Έξω από το Σώμα και επιβίωσε Χάρη σε μια Πλαστική Μεμβράνη

Η μικρή Ava-Rose γεννήθηκε με γαστρόσχιση – Οι γιατροί τύλιξαν το κορμί του νεογέννητου με πλαστική μεμβράνη για να το προστατεύσουν από μολύνσεις
Μια μητέρα από την Ουαλία μοιράστηκε στο διαδίκτυο τη φωτογραφία της νεογέννητης κόρης της, όχι για να μοιραστεί την συγκίνηση της, αλλά για να ενημερώσει τον κόσμο για την εξαιρετικά σπάνια πάθηση με την οποία γεννήθηκε το μωρό της.

Η μικρή Ave-Rose γεννήθηκε με γαστρόσχιση, δηλαδή με ένα μικρό χάσμα δεξιά και κάτω από τον ομφαλό, από το οποίο προβάλλει το μεγαλύτερο μέρος των σπλάχνων του παιδιού.

Οι γιατροί, μόλις γεννήθηκε το μωρό, έσπευσαν να τυλίξουν το κορμί του με …πλαστική μεμβράνη, προκειμένου να αποτρέψουν μολύνσεις και να την βοηθήσουν να επιβιώσει.

Η σπάνια πάθηση, πλήττει ένα στα 3.000 μωρά και στην περίπτωση της Ave-Rose δεν φάνηκε στον πρώτο της υπέρηχο. Η κατάσταση της μικρής φάνηκε στις 16 εβδομάδες κύησης.


H 21χρονη μητέρα της μικρής, Chloe Walters, αποκάλυψε πόσο φοβήθηκε όταν γεννήθηκε το μωρό της. Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε η ίδια: «Ήταν τόσο τρομακτική εμπειρία. Μου είπαν πως δεν θα μπορούσα να την κρατήσω, αλλά ταράχτηκα τόσο πολύ που μου το επέτρεψαν για πέντε δευτερόλεπτα. Τα σπλάχνα της ήταν επάνω της και φαίνονταν μεγαλύτερα από εκείνη. Ήταν σαν άμορφες μάζες σάρκας και αίματος».

Η Walters συμπλήρωσε πως η κόρη της οδηγήθηκε στο χειρουργείο αμέσως μετά την γέννηση της, ενώ ο κίνδυνος για τη ζωή της ήταν πολύ μεγάλος. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας: «Την τύλιξαν με πλαστική μεμβράνη, όπως αυτή που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα, για να την διατηρήσουν καθαρή και ζεστή. Δεν μπορούσα να πιστέψω πως η πλαστική μεμβράνη της κουζίνας την διατηρούσε πριν το χειρουργείο».


Η μικρή, ωστόσο, κατάφερε να πάει στο σπίτι της μετά από επτά εβδομάδες και πλέον είναι ένα απόλυτα υγιές μωρό.

Πηγή protothema.gr