Απίστευτη Αποκάλυψη: Δείτε Πόσα Δισεκατομμύρια Ευρώ έχει Κερδίσει η Γερμανία από την ελληνική κρίση

Σχεδόν 3 δισεκατομμύρια έχει κερδίσει η Γερμανία από την ελληνική κρίση μέχρι σήμερα. Αυτό έγινε γνωστό μετά από απάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε ερώτηση που τους έθεσε το κόμμα των Πρασίνων στη Βουλή.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), προκύπτει ότι, μεταξύ 2010 και 2017, η γερμανική κεντρική τράπεζα έχει κερδίσει συνολικά 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ από το Securities Market Programme (SMP), το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που υλοποιεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Μέρος από τα χρήματα έχει επιστραφεί στην Ελλάδα ή παρακρατηθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), κάτι που όριζαν οι παλαιότερες συμφωνίες.
Ωστόσο, ένα μεγάλο ποσό, της τάξη των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ μαζί με τους προστιθέμενους τόκους, που αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ, ακόμη δεν έχουν επιστραφεί.

Τα κέρδη από την ελληνική κρίση που έχουν εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό της Γερμανίας ανέρχονται σε 2,9 δις.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, από τις αρχές της κρίσης η Ελλάδα έχει λάβει μέχρι σήμερα δάνεια συνολικού ύψους 270 δις ευρώ.

Πράσινοι: «Να τηρήσει τις υποσχέσεις του το Eurogroup»


Ο εκπρόσωπος των Πρασίνων για θέματα προϋπολογισμού, Σβεν Κρίστιαν Κίντλερ, μετά τη σοκαριστική απάντηση που πήρε, υποστήριξε ότι πλέον πρέπει να υπάρξουν ορισμένες διευκολύνσεις προς την Ελλάδα για τη διευθέτηση του χρέους της.
«Ενάντια στους δεξιούς μύθους που κυκλοφορούν, η Γερμανία έχει αποκομίσει σημαντικά κέρδη από την κρίση στην Ελλάδα. Η ίδια η Ελλάδα έχει κάνει σκληρές οικονομίες και έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της. Τώρα θα πρέπει και το Γιούρογκρουπ να τηρήσει τις υποσχέσεις του. Η Γερμανία και η Ευρώπη έχουν δώσει τον λόγο τους ότι θα στηρίξουν την Ελλάδα», δήλωσε ο Κίντλερ.

Σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν για να συζητήσουν πιθανές διευκολύνσεις στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.


Το dpa, τέλος, αναφέρθηκε ότι ως προς το ελληνικό χρεός, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς «κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Πληροφορίες από: Deutsche Welle

ΠΗΓΗ mixanitouxronou