Απαράδεκτες Δηλώσεις Πάγκαλου: Ανόητος Εθνικισμός τα Συλλαλητήρια. Ο Μ. Αλέξανδρος δεν ήταν Μητέρα Τερέζα

Όταν μιλάει ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος, γνωρίζεις εκ των προτέρων πως με τον αυθορμητισμό του θα πει ατάκες και οι δηλώσεις του θα είναι «φωτιά». Έτσι και τώρα που αναφέρθηκε στο Μακεδονικό και τα συλλαλητήρια.

Τη θέση του απέναντι στις πολιτικές και τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο «Μακεδονικό» παρουσίασε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Αρχικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Πάγκαλος εκδήλωσε την αντίθεσή του στα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν εχθές σε 24 πόλεις της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για «ανόητο εθνικισμό που έχει προκληθεί, κυρίως από την αλητοειδή στάση των δημοσιογράφων που επηρεάζουν την κοινή γνώμη προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε όμως και στον Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος, όπως επεσήμανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, «δεν ήταν η Μητέρα Τερέζα των Αλβανών».

Καταλήγοντας, ο κ. Πάγκαλος τόνισε πως θα ήταν λάθος να επιτρέψουμε τη δημιουργία μιας «Μεγάλης Αλβανίας», κάτι που αναπόφευκτα θα γίνει αν αποτύχει η προσπάθεια επίλυσης του «Μακεδονικού». Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Πάγκαλο, τώρα είναι η καταλληλότερη περίοδος για μία λύση, δεδομένης της καλής κυβερνητικής συγκυρίας στη γειτονική χώρα των Σκοπίων. Όσον αφορά στο ζήτημα του αλυτρωτισμού, ο πρώην υπουργός σημείωσε πως αυτό στην πραγματικότητα πρόκειται για μία τύποις διαχωριστική γραμμή που απλά χρησιμοποιείται προκειμένου να διακρίνεται η κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ωστόσο, ο κ. Πάγκαλος σημείωσε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο της επιλογής της ονομασίας «Νέα Μακεδονία», αφού τη θεωρεί εντελώς λανθασμένη, δεδομένου πως στην περιοχή κατοικούν σλαβόφωνοι πληθυσμοί. Τέλος, ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε εξίσου αφελείς τους πληθυσμούς αυτούς που θεωρούν εαυτούς απευθείας απογόνους των αρχαίων Μακεδόνων, με τους αντίστοιχους ελληνικούς που θεωρούν πως κατάγονται απευθείας από τους αρχαίους Έλληνες.

ΠΗΓΗ thecaller