Η απάντηση του Γιάννη Αντετοκούμπο στη Συμφωνία των Πρεσπών

Ποια η απάντηση του Γιάννη Αντετοκούμπο την ίδια ώρα που ψηφιζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών;

Ενώ η Ελληνική Βουλή ψήφιζε την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και χάριζε την μακεδονική ταυτότητα στην γειτονική χώρα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδινε την δική του απάντηση

Ο Ελληνας μπασκετμπολίστας, Γιάννης Αντετοκούμπο, ο οποίος πρόσφατα ανακηρύχθηκε σε «MVP» του ΝΒΑ, βγήκε και πάλι στο παρκέ μετά τον πρόσφατο αγώνα των Μιλγουόκι Μπάκς για να μιλήσει στους Έλληνες φιλάθλους, ενώ εκείνοι φώναζαν ρυθμικά «MVP».

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο τους ευχαρίστησε που υποστηρίζουν την ομάδα τους, τον ίδιο και την οικογένειά του, ενώ στη συνέχεια τους ζήτησε να τραγουδήσουν όλοι μαζί τον εθνικό ύμνο, όπως και έγινε. Πρόκειται για μία χειρονομία την οποία σπάνια την βλέπουμε σε Έλληνες αθλητές που αγωνίζονται σε συλλόγους του εξωτερικού.

Ο ίδιος έδινε το ρυθμό και τραγουδούσε, κρατώντας το μικρόφωνο.

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο, με το παράδειγμά του, αποδεικνύει πως, αν και Νιγηριανής καταγωγής, είναι πολύ πιο Έλληνας από όλους εκείνους που ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, διότι έχει μερικά βασικά πράγματα που αποτελούν την ραχοκοκαλιά του Ελληνισμού: αγάπη στην πατρίδα, σεβασμό στην ελληνική σημαία, Ορθόδοξη πίστη.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε πως ο Γιάννης Αντετοκούμπο αρνήθηκε να υπογράψει στην ελληνική σημαία, από σεβασμό προς αυτήν, την ίδια στιγμή που νέα Ελληνόπουλα την σχίζουν, την καίνε και την φτύνουν.

Μην ξεχνάμε ακόμα πως τόσο ο Γιάννης Αντετοκούμπο, όσο και τα αδέλφια του, είναι βαπτισμένοι Ορθόδοξοι χριστιανοί.

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο αποδεικνύει πως Έλληνες δεν είναι μόνο όσοι γεννιούνται Έλληνες, αλλά εκείνοι που έχουν ξεκάθαρη ελληνική συνείδηση, τιμούν, αγαπούν και σέβονται την Ελλάδα και μετέχουν στην ελληνική παιδεία.

Δείτε σχετικό βίντεο με τους πανηγυρισμούς του Γιάννη Αντετοκούμπο:

[Πηγή]