Απαλλαγείτε από την Αϋπνία, τους Πόνους στην πλάτη και τον Πονοκέφαλο, με Αυτές τις Απλές Ασκήσεις.

Η και η γυμναστική είναι γνωστές για τα οφέλη στην ψυχολογική και σωματική μας υγεία. Όχι μόνο μας βοηθούν να γίνουμε πιο υγιείς και να κοιμόμαστε περισσότερο, αλλά μας προστατεύουν ενάντια σε επιθέσεις ιών, προβλήματα σρτα πνευμόνια, ττην πλάτη και πονοκεφάλους.

Γι’αυτό, σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε μία λίστα αυτές τις 7 στάσεις της yoga που ακολουθούν:

1.

Είναι μία μαγική στάση όταν πρόκειται για την βελτίωση της ευλυγισίας και της υγείας της πλάτης. Τεντώνει κάθε σημείου του σώματος ενώ βοηθάει το μυαλό να καθαρίσει πριν τον ύπνο.

Ξαπλώστε ανάσκελα και βάλτε τα χέρια σας δίπλα στο στομάχι. Εισπνεύστε και σηκώστε τα πόδια σας ψηλά μέχρι να φτάσουν στις 90 μοίρες. Θα πρέπει να στηρίξετε τους γοφούς σας ενώ σηκώνετε το σώμα σας, για να μην βλάψετε την πλάτη σας.

Συνεχίστε να σηκώνετε τα πόδια μέχρι να είναι πάνω από το κεφάλι και μετά κατεβάστε τα πίσω από το κεφάλι.

2.

Θα τεντώσει την σπονδυλική, την κοιλιά και τον λαιμό και θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ θα σας γεμίσει με θετικές σκέψεις και θα ανοίξει τα πνευμόνια σας.

Ξαπλώστε ανάσκελα με τις φτέρνες ενωμένες. Σηκώστε τον κορμό σας τεντώνοντας τα χέρια και τα πόδια, χωρίς να τα σηκώνετε από το πάτωμα.

3.

Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια ευθυγραμμισμένα με τους ώμους. Πάρτε βαθιά ανάσα και τεντωθείτε προς τα πάνω, εκπνεύστε και χαλαρώστε τους μυς της πλάτης και του λαιμού και χαμηλώστε την σπονδυλική σας.

Τα χέρια και ο λαιμός σας δεν θα πρέπει να κινούνται. Νιώστε τους μυς της πλάτης σας να χαλαρώνουν από το βάρος σας. Κρατήστε την στάση αυτή για 3 ή 4 αναπνοές. Επανέλθετε στην προηγούμενη θέση και τεντώστε την σπονδυλική σας.

4.

Αρχικά, κρατήστε τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα και τις φτέρνες σηκωμένες από το πάτωμα. Κρατήστε το κεφάλι σας ανάμεσα στα χέρια και μην το αφήνετε να πέφτει με δύναμη στο πάτωμα. Μπορείτε να τεντώσετε τα γόνατα αν θέλετε.

5.

https://www.instagram.com/p/BgNcWVSFEXg/?utm_source=ig_embed

Μπείτε στην στάση της κόμπρας και βάλτε τα πόδια σας ενωμένα πίσω σας. Μετά, κατεβάστε τον κορμό σας ενώ σηκώνετε τα πόδια. Στην συνέχεια, κατεβάστε πάλι τα πόδια σας και πιέστε τον εαυτό σας προς τα πάνω ενώ τεντώνετε τα χέρια.

6.

Για την πόζα αυτή, θα πρέπει να ξαπλώσετε ανάσκελα και να βάλετε τα πόδια στον τοίχο για υποστήριξη. Μετά, σηκώστε την λεκάνη σας στο επιθυμητό επίπεδο.

7.

Ξαπλώστε με την κοιλιά σας και τεντώστε τα πόδια όσο πιο μακρυά γίνεται. Πιέστε τους ώμους προς το σώμα και βάλτε τους βραχίονες στο πάτωμα. Σηκώστε αργά το σώμα και τεντώστε τα χέρια.

Πηγή