Άντρας έβαλε να σκοτώσουν τον δικηγόρο της πρώην γυναίκας του που είχε αναλάβει το διαζύγιό του

Ένας άντρας, ο οποίος προσέλαβε εκτελεστή για να σκοτώσει το δικηγόρο της πρώην συζύγου του, που είχε αναλάβει το διαζύγιό τους άσκησε έφεση για να μειωθεί η ποινή του, αλλά το δικαστήριο την απέρριψε. Σκόπευε να τον σκοτώσει έξω από το δικαστήριο μετά την εκδίκαση του διαζυγίου και στη συνέχεια να κρύψει το όπλο στο αυτοκίνητο της πρώην σύζυγου του για να την ενοχοποιήσει, ενώ σκόπευε να σκοτώσει και την ίδια στη συνέχεια.

Ο Mohammed Hakimzadah καταδικάστηκε πέρυσι επειδή όπως αποδείχθηκε συναντιόταν κρυφά με έναν έμπειρο εκτελεστή και συνεργάτη της συμμορίας Hells Angels στο Κεμπέκ χωρίς να γνωρίζει ότι στην πραγματικότητα ήταν μυστικός πράκτορας της αστυνομίας.

Το 2016 ο Hakimzadah, οδηγός ταξί στο Τορόντο πήρε κούρσα έναν άντρα, ο οποίος επέστρεφε σπίτι του μετά από ψώνια και κατά τη διάρκεια της διαδρομής άρχισε να του παραπονιέται έντονα για την πρώην γυναίκα του, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Ο πελάτης όπως αποδείχθηκε ήταν εκτελεστής με πάνω από 100 καταδίκες και του είπε ότι μπορεί να τον βοηθήσει. Προσφέρθηκε να τον συστήσει σε ένα φίλο του στο Κεμπέκ που εργαζόταν για τους Hells Angels.

Στη συνέχεια ο επιβάτης απευθύνθηκε στην αστυνομία και έτσι ξεκίνησε μία μυστική επιχείρηση που θα οδηγούσε στη σύλληψή του.

Αντί να του γνωρίσει έναν πραγματικό δολοφόνο του υποκόσμου του σύστησε εν αγνοία του έναν μυστικό πράκτορα του FBI που έπαιζε το ρόλο του εκτελεστή.

Μετά από αρκετές συναντήσεις, οι οποίες καταγράφονταν κρυφά ο Hakimzadah και ο υποτιθέμενος εκτελεστής συζήτησαν λεπτομερώς για το πως ήθελε ο πελάτης να γίνει η δουλειά: Θα σκότωνε το δικηγόρο της γυναίκας του έξω από το δικαστήριο που εκδικαζόταν το διαζύγιό τους στο κέντρο του Τορόντο.

«Αυτός ο δικηγόρος πρέπει να φύγει από τη μέση» δήλωσε ο Hakimzadah στο μυστικό πράκτορα σύμφωνα με τις ηχογραφήσεις που αναπαράχθηκαν στο δικαστήριο. «Πρέπει να τελειώνουμε. Είναι εύκολη δουλειά. Ο δικηγόρος πρέπει να πεθάνει».

Όσον αφορά στην πρώην σύζυγό του Hakimzadah είπε ότι πληρώνει όσο όσο για να «εξαφανιστεί» και να «μην υπάρχει πλέον».

Ο Hakimzadah κρίθηκε ένοχος και για τις 5 κατηγορίες που του αποδόθηκαν παρόλο που στο δικαστήριο κατέθεσε ότι οι ηχογραφήσεις ήταν πλαστές και ότι όλο αυτό ήταν κόλπο της αστυνομίας για να τον ενοχοποιήσει.

Ο Εισαγγελέας Robert Goldstein δεν βρήκε αποδεικτικά στοιχεία που να στηρίζουν τα λεγόμενα του κατηγορουμένου και έτσι το δικαστήριο πείστηκε ότι ο Hakimzadah ήταν ένοχος για όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονταν.

O Hakimzadah, 55 ετών, είχε πέντε παιδιά με την πρώην σύζυγό του, την οποία παντρεύτηκε μετά από προξενιό που του κανόνισαν οι γονείς του στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το δικαστήριο.

«Πρόκειται για έναν άνθρωπο διαταραγμένο και μισογύνη ειδικά απέναντι στη σύζυγό του», είπε ο Εισαγγελέας όταν ανακοίνωσε την ποινή του.

«Η δολοφονία ενός δικηγόρου μέρα-μεσημέρι μπροστά από ένα δικαστήριο είναι ένα σοβαρότατο έγκλημα. Δεν είναι απλώς μία επίθεση εναντίον ενός μεμονωμένου δικηγόρου αλλά μία επίθεση εναντίον της δικαιοσύνης», είπε ο Εισαγγελέας στο τέλος της δίκης καταδικάζοντας τον Hakimzadah σε εννέα χρόνια φυλάκιση, παραπάνω δηλαδή απ’ όσα του αναλογούσαν. Η ποινή του θα ήταν ακόμα πιο αυστηρή αν δεν είχε εμφανίσει σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ ήταν στη φυλακή εν αναμονή της δίκης του.

Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση στο Εφετείο του Οντάριο διαμαρτυρόμενος ότι ο δικαστής δεν είχε επαρκή στοιχεία για να του επιβάλει μία τόσο αυστηρή ποινή.

Οι δικαστές απέρριψαν την έφεση.

«Τέτοιου είδους εγκλήματα θέτουν σε κίνδυνο τους ανθρώπους αλλά και την ίδια τη δικαιοσύνη», είπαν την Πέμπτη οι τρεις εφέτες που εκδίκασαν την υπόθεσή του.

Πηγή: nationalpost.com