Ο Ήλιος του Λιώνει το Δέρμα... Όταν τον είδαν ΤΙ Φόρεσε για να βγει έξω τη Μέρα Δεν Μπορούσαν να τον Γνωρίσουν
Www.true.gr

Ο Ήλιος του Λιώνει το Δέρμα… Όταν τον είδαν ΤΙ Φόρεσε για να βγει έξω τη Μέρα Δεν Μπορούσαν να τον Γνωρίσουν

Ένας άντρας από την Βρετανία, που είναι τόσο ευαίσθητος στον ήλιο που το πρόσωπό του «ψηνόταν» όταν έβγαινε έξω όταν ήταν μωρό, απέκτησε απίστευτα ρεαλιστικά δεύτερο πρόσωπο για να τον προστατεύει.

Αφότου διαγνώστηκε με την σπάνια ασθένεια xeroderma pigmentosum όταν ήταν παιδί, ο 25χρονος πλέον Alex, δεν έχει βγει ποτέ έξω τις ηλιόλουστες μέρες – και ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες φοράει ειδική μάσκα και αντηλιακό.

Μία εκπομπή του BBC αποφάσισε να τον βοηθήσει να νιώθε πιο ελεύθερος, βάζοντας την Zoe Laughlin να του σχεδιάσει μία ρεαλιστική μάσκα.

Η μητέρα του εντυπωσιάστηκε πάρα πολύ με την μάσκα λέγοντας πως μοιάζει ακριβώς με το πραγματικό του πρόσωπο και του προσφέρει όλη την προστασία που χρειάζεται.Η κατάσταση του Alex σημαίνει πως το δέρμα του έχει περιορισμένη δυνατότητα να επισκευάζει τις φθορές στο DNA που προκαλούνται από τον ήλιο. Οι γιατροί του είπαν πως θα πρέπει να ζει στην νύχτα αλλά η μητέρα του δεν ήταν σύμφωνη.

Με την χρήση ειδικής κάμερας έβγαλαν χιλιάδες φωτογραφίες του προσώπου του και μετά τυπώθηκε σαν τρισδιάστατο μοντέλο.

Το μοντέλο μετά χρησιμοποιήθηκε ως καλούπι για την μάσκα, που είναι φτιαγμένη από σιλικόνη και δεν αφήνει καθόλου τις υπεριώδεις ακτινοβολίες να περάσουν.Δύο μήνες μετά την άφιξη της μάσκας, ο Alex και η οικογένειά του δεν το πίστευαν όταν είδαν πόσο ρεαλιστική είναι.

Η κατάστασή του τον κάνει να είναι 10,000 φορές περισσότερο ευαίσθητος στις υπεριώδεις ακτινοβολίες από τον μέσο άνθρωπο – που σημαίνει πως είναι πιθανό να αναπτύξει καρκίνο σε πολύ νεαρή ηλικία.

Πηγή: dailymail.co.uk

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr