Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής: «Δεν μπορούσε να γίνει εκκένωση – Δεν γινόταν να σωθούν»

«Τι να κάναμε; Να παίρναμε ντουντούκα μέσα στη φωτιά; Πώς θα γινόταν πρακτικά; Ποιοί θα έμπαιναν στη φωτιά; Και οι αστυνομικοί άνθρωποι είναι…» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι δεν ελήφθη καμία απόφαση για εκκένωση των περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά: «Ποιός σας είπε ότι αν λέγαμε στον κόσμο να φύγει, θα έφευγε;».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, όταν ξέσπασε η φωτιά βρισκόταν εκτός Ελλάδας, ωστόσο μόλις πληροφορήθηκε την είδηση πήρε το πρώτο αεροπλάνο και γύρισε πίσω.


«Τί να κάναμε; Να παίρναμε ντουντούκα μέσα στη φωτιά; Πώς θα γινόταν πρακτικά; Ποιοί θα έμπαιναν στη φωτιά; Και οι αστυνομικοί άνθρωποι είναι…» . Βέβαια υπάρχουν πιο σύγχρονοι τρόποι για την ενημέρωση των κατοίκων μιας περιοχής που πλήττεται από φυσικά φαινόμενα, εντούτοις όπως σημείωσε: «Εστω κι έβγαινε η ανακοίνωση. Σπίτι – σπίτι πως θα πας για να ελέγξεις;»


Κατόπιν, ερωτηθείς σχετικά με το εάν υπάρχουν σχέδια, απάντησε: «Υπάρχουν σχέδια, αλλά έχουμε και τον απρόβλεπτο παράγοντα. Σχέδια έχεις με φυσιολογικές συνθήκες», υποστήριξε ότι «η φωτιά εξαπλώθηκε μέσα σε ένα τέταρτο»

Καταληκτικά, κάλεσε τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν «γιατί δεν πέρασαν περιπολικά να διώξουν τον κόσμο» και ισχυρίστηκε πως αν γύριζε πίσω τον χρόνο δεν ξέρει αν θα έκανε κάτι διαφορετικό ενώ εκτίμησε πως η άνθρωποι που χάθηκαν δεν μπορούσαν να σωθούν.

πηγή