Άνθρωποι έβγαλαν με πένσα τα νύχια από λιοντάρι σε ζωολογικό κήπο για να μπορούν οι επισκέπτες να παίζουν μαζί του
Www.true.gr

Άνθρωποι έβγαλαν με πένσα τα νύχια από λιοντάρι σε ζωολογικό κήπο για να μπορούν οι επισκέπτες να παίζουν μαζί του

Έντονες αντιδράσεις από φιλόζωους και φιλοζωικές οργανώσεις για την περίπτωση ενός θηλυκού λιονταριού σε ζωολογικό κήπο της Γάζας.

Το λιοντάρι είναι ηλικίας 14 μηνών. Ο κτηνίατρος Fayyaz al-Haddad αφαίρεσε τα νύχια του ζώου με πένσες και ψαλίδια, μία διαδικασία που κράτησε συνολικά δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ζωολογικού κήπου, τον Mohammed Jumaa, ο λόγος ήταν να «μειωθεί η επιθετικότητα της λιονταρίνας ώστε να είναι φιλική με τους επισκέπτες».

Oι οικολογικές οργανώσεις κάνουν λόγο για «αχρείαστο ακρωτηριασμό».

Ο συγκεκριμένος ζωολογικός κήπος στην πόλη Ράφα άνοιξε το 1999 και έχει να ανταγωνιστεί άλλους τρεις στην περιοχή.


Συνολικά φιλοξενεί 50 ζώα, ανάμεσα τους πέντε λιοντάρι, μία ύαινα, αρκετές μαϊμούδες και λύκους. Έχει και στο παρελθόν δεχθεί κριτική για απαράδεκτες συνθήκες για τα ζώα. Πριν λίγο καιρό κάποια λιοντάρια πέθαναν εξαιτίας του μεγάλου ψύχους.
«H φυσιολογική συμπεριφορά ενός ζώο, όπως το να αρπάζει τροφή ή να σκαρφαλώνει είναι σχεδόν αδύνατη αν δεν έχει νύχια. Μιας και η αφαίρεση των νυχιών δεν έγινε σε μία κανονική κτηνιατρική κλινική, επομένως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης» λέει η φιλοζωική οργάνωση Four Paws.

«Mπορεί να προκαλέσει μόνιμα προβλήματα στο ζώο, όπως να χωλαίνει, αρθρίτιδα ή άλλες μακροχρόνιες επιπλοκές. Αν και η συγκεκριμένη πρακτική είναι αρκετά συνηθισμένη στις ΗΠΑ, είναι παράνομη σε πολλές χώρες», επισημαίνει η διεθνής οργάνωση

ΠΗΓΗ

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr