Οι ανθισμένες τουλίπες στην Ολλανδία μοιάζουν σαν να είναι βγαλμένες από παραμύθι!
Www.true.gr

Οι ανθισμένες τουλίπες στην Ολλανδία μοιάζουν σαν να είναι βγαλμένες από παραμύθι!

Τα χωράφια στην Ολλανδία έχουν γεμίσει πολύχρωμες τουλίπες. Στρέμματα ολόκληρα με ροζ, κίτρινες, κόκκινες και μοβ τουλίπες διακοσμούν την εξοχή στην περιοχή Anna Paulowna. Ο φωτογράφος Normann Szkop φωτογράφισε το όμορφο τοπίο από ψηλά.

«Η τουλίπα έχει γίνει αγαπημένο σύμβολο της Ολλανδίας. Πολλοί τουρίστες επισκέπτονται την χώρα μόνο και μόνο για τα δουν το όμορφο αυτό λουλούδι και να απολαύσουν την θέα των χωραφιών. Η σεζόν ξεκινά τον Μάρτιο με τους κρόκους και συνεχίζει με τους ασφόδελους και τους νάρκισσους. Τον Απρίλιο ανθίζουν οι υάκινθοι και οι τουλίπες κάποια στιγμή στα μέσα Μαΐου, αναλόγως τον καιρό. Αργότερα, τον Αύγουστο, είναι η σειρά της γλαδιόλας.»

«Ακόμα και όταν τελειώνει η άνοιξη, η Ολλανδία είναι ένας κήπος και οι επισκέπτες μπορούν να απολαμβάνουν τα λουλούδια όλο τον χρόνο.» «Κατά την διάρκεια του 20ού αιώνα, το εμπόριο βολβών συνέχισε να ακμάζει, με αποτέλεσμα την δημιουργία εμπορικών οίκων και οίκων δημοπρασίας, καλλιεργητών μεγάλης κλίμακας και συνεταιρισμών.
Σήμερα η Ολλανδία εξάγει βολβώδη λουλούδια σε μεγάλες ποσότητες σε πάνω από 100 χώρες του κόσμου.»
Κάθε χρόνο καλλιεργούνται πάνω από 3 δισεκατομμύρια τουλίπες και τα δύο τρίτα αυτών εξάγονται, κυρίως στις ΗΠΑ και στην Γερμανία. Η εποχή της τουλίπας ξεκινά τον Μάρτιο και διαρκεί μέχρι τον Αύγουστο με αρκετές εκθέσεις σε όλη την χώρα, αλλά η καλύτερη εποχή τους είναι αναμφίβολα τώρα. Η καλλιέργεια βολβωδών λουλουδιών ξεκίνησε πάνω από 400 χρόνια πριν και σήμερα η Ολλανδία παράγει πάνω από 9 δισεκατομμύρια βολβούς κάθε χρόνο, εκ των οποίων τα δύο τρίτα εξάγονται στο εξωτερικό. Ο αριθμός αυτός αναλογεί σε σχεδόν δύο βολβώδη λουλούδια ανά άτομο στον πλανήτη.

newsitamea

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr