Ανοίγουν ξανά θέατρα, θερινά σινεμά και μουσεία: Οι πιθανές ημερομηνίες μέσα στο Μάιο
Www.true.gr

Ανοίγουν ξανά θέατρα, θερινά σινεμά και μουσεία: Οι πιθανές ημερομηνίες μέσα στο Μάιο

Το «πράσινο φως» για ένα καλοκαίρι με ανοιχτά θέατρα, θερινά σινεμά, μουσεία και με συναυλίες, αναμένεται να δώσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει αύριο, Παρασκευή, αν υιοθετήσει την πρόταση του υπουργείου Πολιτισμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση -που θα γίνει με την παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη- θα εξεταστεί το άνοιγμα του Πολιτισμού σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει προταθεί ανοίγουν:

-Στις 14 Μαΐου τα Μουσεία
-Στις 21 Μαΐου τα θερινά σινεμά
-Στις 28 Μαΐου τα θέατρα και οι συναυλίες

Σημειώνεται, ότι σε κάθε περίπτωση, οι όποιες πολιτιστικές δραστηριότητες επιτραπούν, θα γίνονται σε εξωτερικούς χώρους.

Ακόμη, σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους στους χώρους του πολιτισμού αναμένεται να ισχύουν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, δηλαδή χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων και διενέργεια self test.
Νέα φάση επανεκκίνησης από το Σάββατο 8 Μαΐου

Εβδομάδα επιστροφής στην κανονικότητα θα είναι η επόμενη, αφού ανοίγουν σταδιακά όλο και περισσότερες δραστηριότητες και η ζωή θα αρχίσει να θυμίζει την προ κορονοϊού εποχή.

Μετά το άνοιγμα της εστίασης, έστω και με περιορισμένο ωράριο, ακολουθούν τα σχολεία. Τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά ανοίγουν ξανά για τους μαθητές την προσεχή Δευτέρα 10 Μαΐου. Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).

Το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορονοϊού παρέχεται δωρεάν και διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης. Επισημαίνεται ότι κανονικά από 10/5 θα λειτουργήσουν και τα ολοήμερα σχολεία, καθώς και όλων των τύπων τα Λύκεια.
Όπως ανακοινώθηκε χθες το βράδυ, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ενάντια στον κορονοϊό και απόφασης της Κυβέρνησης, από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Επίσης από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Με βάση την ίδια απόφαση, από το Σάββατο 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.

Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

Παράλληλα, από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

πηγη: thetoc.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr