Αγγελούδι, 2 ετών, πεθαίνει από σηψαιμία και τα τελευταία λόγια του συγκλονίζουν το διαδίκτυο
Www.true.gr

Αγγελούδι, 2 ετών, πεθαίνει από σηψαιμία και τα τελευταία λόγια του συγκλονίζουν το διαδίκτυο

Τι πιο εφιαλτικό από έναν γονιό να χάνει το παιδί του. Πόσο μάλλον από την μη έγκαιρη και λανθασμένη διάγνωση από τους γιατρούς.

Αυτή είναι η τραγική ιστορία για έναν γονιό που έχασε την κόρη του από σηψαιμία, καθώς 5 γιατροί, δεν κατάφεραν να βρουν από τι πραγματικά πάσχει.

Ένα κορίτσι ηλικίας 2 ετών λίγο πριν πεθάνει από σηψαιμία, κοίταξε τον πατέρα του στα μάτια και του είπε. «Εντάξει, μπαμπά».

Η Marcie Tadman μεταφέρθηκε στο Βασιλικό Ηνωμένο Νοσοκομείο στο Bath μετά από διάγνωση πνευμονίας.

Το μικρό αυτό παιδί, είχε κανονιστεί να το μεταφέρουν στην παιδιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας, όταν υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Οι γιατροί προσπάθησαν να αναζωογονήσουν τη Marcie, η οποία έζησε με την οικογένειά της στο Bath, αλλά δεν μπόρεσαν να τη σώσουν.

Στο δικαστήριο της Avon Coroner ειπώθηκε πως η Marcie, πέθανε λίγο πριν από τις 6 το πρωί στις 5 Δεκεμβρίου 2017, ενώ είχε μεταφερθεί στα επείγοντα δύο μέρες νωρίτερα από τον πατέρα της James Tadman.

«Η Marcie εξετάστηκε και μου είπαν ότι είχε ιογενής λοίμωξη», είπε ο κ. Tadman.

«Μου είπαν να συνεχίζω να κάνω ό,τι έκανα, να την κρατήσω καλά ενυδατωμένη, να την ταΐζω και να συνεχίσω με το Calpol και θα βελτιωθεί σε 48 ώρες. Όμως αντί να γίνεται καλύτερα, η κατάσταση χειροτέρευε».

Εκείνη τη νύχτα η Marcie είχε πολύ βήχα ενώ κοιμόταν και στις 3:30 π.μ. ο κ. Tadman, πήγε να την ελέγξει.


Πήρε τηλέφωνο στο νοσοκομείο, επειδή ανησυχούσε για την αναπνοή της.

«Ένας νοσοκόμος μου είπε, ότι έπασχε από μια απλή λοίμωξη στο στήθος, πιθανότατα πνευμονία, και αν τις δοθούν αντιβιοτικά, θα γίνει περδίκι».

Την μετέφεραν στον παιδικό θάλαμο και έλαβε τα αντιβιοτικά. Ο κ. Τάντμαν ειδοποιήθηκε ότι η κόρη του θα μπορούσε να πάει σπίτι μέσα σε λίγες μέρες.

Η αδελφή του κ Tadman, η Rachael Le Huray, πήγε να επισκεφθεί την ανιψιά της το βράδυ, στις 4 Δεκεμβρίου  και παρατήρησε τους συναγερμούς στις οθόνες της Marcie να χτυπάνε.

«Πριν φύγω, ένα από τα τελευταία πράγματα που ο James μου είπε ήταν» μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά «.

«Χάιδεψα τα μαλλιά της και της είπα αντίο. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδα ζωντανή. Οκτώ ώρες αργότερα ήταν νεκρή».

Ο κ. Tadman μοιράστηκε τις ανησυχίες της αδελφής του με τους γιατρούς, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν πως τα αντιβιοτικά βοηθούσαν.

Στη συνέχεια ο ίδιος κοιμήθηκε και όταν ξύπνησε στις 2 το πρωί, στις 5 Δεκεμβρίου, διαπίστωσε ότι η Marcie ήταν πάλι άρρωστη.

«Άρχισα να ανησυχώ, καθώς ενώ η Marcie μιλούσε ακόμα και γενικά αντιδρούσε, η κατάσταση έδειχνε πολύ χειρότερη».


«Κανένας άλλος δεν φάνηκε να ανησυχεί πράγμα που με έκανε να νιώσω λίγο πιο άνετα.»

Έπειτα ένας γιατρός ήρθε να τον δει για να του πει ότι θα σταματούσαν την ανάνηψη.

«Εξήγησα στη Marcie πως όλα ήταν καλά και απλώς αλλάζαμε δωμάτιο». Εκείνη αποκρίθηκε κοιτάζοντας με στα μάτια: «Εντάξει, μπαμπά». Στην συνέχεια πήρε μια βαθιά ανάσα και με κοιτούσε επίμονα στα μάτια. Κρατούσα το χέρι της λέγοντας της πως θα γίνει καλά, μέχρι που με εκείνη την εκπνοή έκλεισε τα μάτια της και δεν τα ξανά άνοιξε ποτέ.

«Δεν μπορούσα να καταλάβω τι συμβαίνει  και κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει γιατί υπήρχαν τόσο λίγες ανησυχίες, γιατί είχαμε πάρει τόση σιγουριά και έπειτα είχε πεθάνει».

Μια γιατρός που εξέτασε τη Marcie λίγο μετά την παραλαβή της στο νοσοκομείο είπε ότι δεν έλεγξε τη Marcie για σήψη.

Ο Δρ Βέρεϊ δήλωσε στην ιατροδικαστική έρευνα ότι, αν η Marcie είχε εξεταστεί για σήψη, θα τις είχαν χορηγηθεί ορός και αντιβιοτικά νωρίτερα, όπως υπαγορεύουν οι κατευθυντήριες οδηγίες για τη σήψη.

Είπε: «Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσεις αν κάποιος έχει σήψη ή όχι. Η σήψη είναι ακόμα πιο σπάνια στα παιδιά.

«Ως εκ τούτου, αντί να χρησιμοποιήσω το εργαλείο, χρησιμοποίησα την κρίση μου κοιτάζοντας τη Marcie καθώς βρισκόταν μπροστά μου και ίσως γι ‘αυτό δεν πήρε τη θεραπεία».

ΠΗΓΗ: mirror.co.uk

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr