Ανεπιθύμητος ο Τσίπρας: Οι Μακεδόνες του ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή

Ανεπίθυμητος είναι στην Μακεδονία ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την υπογραφή και τις «ευλογίες” του οποίου, οι Σκοπιανοί διεκδικούν γλώσσα και εθνότητα.

Διαφωνούντες με τη Συμφωνία των Πρεσπών θα επιχειρήσουν να μπούνε στο Αλεξάνδρειο για την ομιλία Τσίπρα παρά τον αστυνομικό κλοιό που θα προστατεύει τον κομμουνιστή πρωθυπουργό.

Οι προετοιμασίες των Μακεδόνων για «θερμή» υποδοχή του Τσίπρα, έρχονται ένα 24ωρο μετά από τις συκοφαντικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, καθώς αποκάλεσε τους 3.000 διαδηλωτές της ΔΕΘ «ακραίους εθνικιστές». Ο Α. Τσίπρας επιτέθηκε στον πατριωτιμό

«Μου λέγατε ότι δεν θα μπορείς να ανέβεις στη Θεσσαλονίκη. Ανέβηκα, μίλησα κι αυτοί που ήταν εκεί και διαδήλωναν ήταν 3.000 ακραίοι εθνικιστές που διαδήλωσαν στη ΔΕΘ» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.


Φορείς, οργανώσεις, σωματεία και ομάδες του Facebook που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών θα επιχειρήσουν να περάσουν στο εσωτερικό του Παλαί Ντε Σπορ και να παρακολουθήσουν από τις κερκίδες την ομιλία πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους ψηφοφόρους του, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στις 19.30.

Το ερώτημα είναι αν οι οργανωτές της ομιλίας του πρωθυπουργού θα καταφέρουν να εντοπίσουν τους διαφωνούντες και αν θα τους εμποδίσουν την είσοδο στο γήπεδο.

«Στο κάλεσμα σου η πολιτική συνέχεια των συλλαλητηρίων απαντά: Είμαστε μέσα. Ναι στη Μακεδονία της αλήθειας και της ιστορίας, Όχι στο μίσος για την Πατρίδα, Όχι στον Εθνομηδενισμό”, σημειώνει ο Ανένδοτος Αγώνας για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία.


«Είμαστε καλεσμένοι όλοι σε ανοιχτό διάλογο μαζί του για το μείζον αυτό Εθνικό μας θέμα. Θα είμαστε όλοι εκεί προβάλλοντας τον Πολιτισμό και το Ήθος που διακρίνει εμάς τους Μακεδόνες, να τον ακούσουμε. Θα είμαστε Όλοι εκεί”, αναφέρει μεταξύ άλλων, από την πλευρά της η Επιτροπή Αγώνα για τη Μακεδονία.

Παρά το γεγονός ότι οι διαφωνούντες προαναγγέλλουν πως θα φερθούν πολιτισμένα, η Αστυνομία καταστρώνει σχέδιο για τη διαχείριση της κατάστασης το απόγευμα της Παρασκευής. Τον τελευταίο λόγο πάντως έχει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα υποδείξει στους συνεργάτες του αν θέλει μια ανοιχτή στο κοινό ομιλία ή αν προτιμά αυστηρό face control στην είσοδο του Παλαί.

pentapostagma