Ανατροπή στην ανατροπή: Η Βανδή αντικαθιστά τελικά την Φουρέιρα…

Δεν είναι επίσημο, αλλά το ρεπορτάζ μου λέει ότι είναι οριστικό. Το μουσικό υπερθέαμα LA BANDA που θα ερχόταν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες από το OPEN, αναβάλλεται για το καλοκαίρι και τη θέση του παίρνει το X-FACTOR που θα βγει στον αέρα τον Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, το La Banda, το οποίο θα είχε παρουσιάστρια τη νεαρή Άννα Μαρία Βέλλη, αλλά θα βασιζόταν στους κριτές του, με πρώτη και καλύτερη την Ελένη Φουρέιρα (έχει υπογράψει συμβόλαιο με υψηλή ρήτρα) και δίπλα της τον Θοδωρή Μαραντίνη και τον Μιχάλη Κουϊνέλη, είχε εμφανές πρόβλημα στην εύρεση ταλαντούχων, νεαρών παιχτών. Οι συμμετοχές δεν ήταν τόσο λίγες όπως γράφτηκε, απλώς το 80% των συμμετεχόντων ήταν λαϊκές φωνές και όχι ποπ, που θα μπορούσαν να συνθέσουν την τελική «μπάντα», όπως προστάζει το κόνσεπτ του τηλεπαιχνιδιού.

Η παραγωγή του talent show, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού σχετικά με το ηλικιακό εύρος των συμμετεχόντων, το οποίο άνοιξε και έγιναν δεκτές συμμετοχές χωρίς να ισχύει ο περιορισμός μέχρι τα 24 έτη που είχε ανακοινωθεί αρχικά. Αλλά τα σχολεία (από 14ων ετών θα μπορούσαν να δηλώσουν συμμετοχή) που ξεκίνησαν, περιόρισαν τις συμμετοχές. Ο Νοέμβριος είναι στο τέλος του, η Φουρέιρα έχει γεμάτο πρόγραμμα από τον Μάρτιο, οπότε το μεγαλεπίβολο project δεν ματαιώνεται, αλλά όπως μαθαίνω, μεταφέρεται αρχικά για την καλοκαιρινή περίοδο που τα σχολεία θα κλείσουν και οι επίδοξοι frontmen θα μπορούν να περάσουν από οντισιόν (κάτι μου λέει ότι θα το δούμε τον Σεπτέμβριο).

Η αναβολή αυτή φέρνει το επιτυχημένο X-FACTOR στην πρώτη γραμμή και τη Δέσποινα Βανδή να πιάνει δουλειά πριν τα Χριστούγεννα. Οι μηχανές ανάβουν στην παραγωγή, ώστε να το δούμε στον αέρα τον Φεβρουάριο. Μεγάλο μέρος από την ομάδα που «έτρεχε» το LA BANDA δε θα μπει στον πάγο, αλλά θα απορροφηθεί στο έτερο μουσικό τηλεπαιχνίδι. Όσο για την κριτική επιτροπή; Για το X-FACTOR γνωρίζαμε μόνο την παρουσιάστρια. Από το μπλογκ μου λοιπόν μαθαίνετε, ότι ένας εκ των Κουϊνέλη και Μαραντίνη και γιατί όχι και οι δύο θα πάρουν εσωτερική μεταγραφή για το πλατό με το μεγάλο «Χ».

gossip