Ανατροπή: Ο Ιησούς ήταν Έλληνας - Τι αποκαλύπτει ντοκιμαντέρ
Www.true.gr

Ανατροπή: Ο Ιησούς ήταν Έλληνας – Τι αποκαλύπτει ντοκιμαντέρ

Μία θεωρία που και στο παρελθόν έχει προκαλέσει αντιδράσεις παρουσιάστηκε σε ντοκιμαντέρ του Amazon και σύμφωνα με αυτήν, ο Χριστός ήταν ένας Έλληνας φιλόσοφος από την Μικρά Ασία!

Μία θεωρία που και στο παρελθόν έχει προκαλέσει αντιδράσεις παρουσιάστηκε σε ντοκιμαντέρ του Amazon και σύμφωνα με αυτήν, ο Χριστός ήταν ένας Έλληνας φιλόσοφος από την Μικρά Ασία!

Σύμφωνα με την βρετανική DailyMail, το ντοκιμαντέρ με τίτλο Bible Conspiracies, δηλαδή, Συνωμοσίες στην Βίβλο, έρχεται να «αποκαλύψει» πως τα θαύματα που έκανε ο Ιησούς ήταν θαύματα που έκανε ένας Έλληνας φιλόσοφος, ο Απολλώνιος ο Τυανεύς.

Σύμφωνα με το συνωμοσιολογικό ντοκιμαντέρ υπάρχουν συναρπαστικές ομοιότητες μεταξύ του Απολλώνιου και του Χριστού σε σημείο που όπως αναφέρει η DailyMail, μπορεί να υπάρξει και ταύτιση των δύο προσώπων. Το ντοκιμαντέρ δεν αμφισβητεί την ιστορικότητα του προσώπου του Ιησού, ωστόσο υποστηρίζει πως ο άνθρωπος που παρουσιάζεται στην Καινή Διαθήκη ως «ο Υιός του Θεού» ήταν κατά βάση ο Απολλώνιος και όχι ο Ιησούς.

Ο Ιησούς Χριστός


Και οι δύο ήταν κήρυκες, έκαναν θαύματα τον πρώτο αιώνα μετά Χριστόν και απεικονίζονταν με παρόμοια γενειοφόρο μορφή. Το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να εξηγήσει ότι ο Απολλώνιος, ο οποίος γεννήθηκε τα 3 ή 4 μ.Χ. έγινε σταδιακά εξέχουσα προσωπικότητα της εποχής χάρις στα θαύματα που έκανε τα οποία ομοίαζαν με αυτά του Χριστού.

«Ήταν Πυθαγόρειος, δεν έτρωγε κρέας και απαρνήθηκε το κρασί και τις γυναίκες. Δεν φορούσε παπούτσια και είχε μακριά μαλλιά και γένια», αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ.

Ο Απολλώνιος ο Τυανεύς


Με τα θαύματα να συσσωρεύονται, ο Απολλώνιος σταδιακά απέκτησε φήμη και οπαδούς, αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ και αποκαλύπτεται ότι αποκατέστησε τη ζωή στους νεκρούς και μίλησε για πράγματα πέρα από την ανθρώπινη έκταση.

«Και, σε αντίθεση με τον Ιησού, υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Απολλώνιος υπήρξε πράγματι» σημειώνει πάντα ο αφηγητής.

Όπως είναι φυσικό ένα τέτοιο ντοκιμαντέρ που αμφισβητεί την ουσία του Χριστιανισμού δέχθηκε ισχυρές επικρίσεις. «Δεν αποκαλύπτεται καμμία συνωμοσία και το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να αμφισβητείται η ίδια η Καινή Διαθήκη με δήθεν συνεντεύξεις και ανιστόρητες αναφορές», αναφέρει ένας από τους πολέμιους της θεωρίας.

iellada

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr