Ανατριχίλα με την ανάρτηση της Κατερίνας Καινούργιου - «Γροθιά στο στομάχι! Ολομόναχοι μέσα στο χάος»
Www.true.gr

Ανατριχίλα με την ανάρτηση της Κατερίνας Καινούργιου – «Γροθιά στο στομάχι! Ολομόναχοι μέσα στο χάος»

«Ραγίζουν» καρδιές τα λόγια της για τις πυρκαγιές

Σαστιμένο είναι το πανελλήνιο με τις δραματικές εξελίξεις αναφορικά με τις φωτιές σε όλη τη χώρα. Η Κατερίνα Καινούργιου, όπως και πολλοί ακόμα, έκανε μια συγκλονιστική ανάρτηση στα social media.

Η γνωστή παρουσιάστρια συγκεκριμένα, θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους στο instagram, τη θλίψη της, δημοσιεύοντας μια ανατριχιαστική φωτογραφία, όπως έκανε και πριν μερικές μέρες.

Η ανάρτηση της Κατερίνας Καινούργιου
«Γροθιά στο στομάχι. Ολομόναχοι μέσα στο χάος. Ξαπλωμένοι και σκεπασμένοι πρόχειρα με ένα τραπεζομάντηλο, ο Γεώργιος Λιακος (89 ετών) και η Παρισσώ Λιάκου (87 ετών ) βρίσκονται με το σκυλάκι τους, τη Bella, στο κατάστρωμα ferry boat, που έσπευσε στην παραλία του χωριού για να συνδράμει στην εκκένωση. Την φωτογραφία τράβηξε ο Κώστας Τσιρώνης για το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων».

«Στην Εύβοια επιχειρούν στοχευμένα κοντά σε κατοικημένες περιοχές»
Μια ακόμη έκτακτη ενημέρωση στις 14:30 πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς αναφορικά με τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην κατάσταση των εναέριων μέσων, εξηγώντας ότι την χθεσινή νύχτα έγιναν εργασίες συντήρησης και από το πρωί, ειδικά στην Εύβοια, επιχειρούν στοχευμένα, κυρίως στην Εύβοια, κοντά σε κατοικημένες περιοχές που βρίσκονται σε απειλή.

Μιλώντας για την Εύβοια, τόνισε πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, λόγω της φοράς του ανέμου, του καπνού και της περιορισμένης ορατότητας. Η προσπάθεια των 17 εναέριων μέσων επικεντρώνεται σε στοχευμένες κατασβέσεις της πυρκαγιάς, ιδιαίτερα κοντά σε κατοικημένες περιοχές.


«Οι δυνάμεις στην Εύβοια ενισχύονται διαρκώς. Ειδικά στη Βόρεια Εύβοια, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μεγάλη μάχη» σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι στην Πάρνηθα υπάρχουν πλέον μόνο αναζωπυρώσεις, ενώ γίνονται και περιπολίες. Ακόμη, εστίασε στη μάχη της Εύβοιας και εξήγησε ποιες προϋποθέσεις πρέπει να συντρέχουν, για να κάνουν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα.

«Η χαμηλή ορατότητα, οι ισχυρότερες αναταράξεις, τα ρεύματα και το μικροκλίμα στο σημείο της πυρκαγιάς δημιουργούν σοβαρές δυσκολίες στο έργο τους. Προκειμένου να είναι σε θέση τα εναέρια μέσα να πραγματοποιήσουν ρίψεις με ασφάλεια, πρέπει να υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις:

– να έχει διασφαλιστεί το πώς θα πάνε
– πού θα ρίξουν
– και, κυρίως, πώς θα φύγουν

«Αν μία από αυτές τις προϋποθέσεις δεν πληρείται, δεν πραγματοποιούνται ρίψεις» σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Τόνισε ότι στο μέτωπο της Εύβοιας επιχειρούν 17 εναέρια μέσα συνολικά, ανάμεσά τους και το ρωσικό Beriev.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων προειδοποίησε για μια ακόμη δύσκολη νύχτα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τραυματισμό του πυροσβέστη στη θέση Φλαμπούρι της Πάρνηθας, λέγοντας ότι είναι, ευτυχώς, σε καλή κατάσταση. Με την ευκαιρία αυτή, ευχαρίστησε όλες τις δυνάμεις πυρόσβεσης, που δίνουν μάχη για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα ανά την επικράτεια.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr