Ανατριχιαστικό: Μόλις δείτε ΤΙ έπαθε αυτός ο Δύτης όταν Ανέβηκε Απότομα προς την επιφάνεια, θα σας Κοπούν τα Πόδια.
Www.true.gr

Ανατριχιαστικό: Μόλις δείτε ΤΙ έπαθε αυτός ο Δύτης όταν Ανέβηκε Απότομα προς την επιφάνεια, θα σας Κοπούν τα Πόδια.

Οι θαλάσσιοι δύτες ρισκάρουν πολλά όταν κατεβαίνουν στα βάθη των ωκεανών, αλλά ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους δεν έχει να κάνει με θηρευτές αλλά με το να επιστρέψουν απότομα στην επιφάνεια.

Η ασθένεια αποσυμπίεσης, που συμβαίνει όταν ένας δύτης αναδύεται υπερβολικά γρήγορα προς την επιφάνεια, μπορεί να αποβεί μοιραία για τον δύτη και γι’αυτό εκπαιδεύονται σκληρά για να την αποφύγουν.

Υπάρχουν πολλά άσχημα συμπτώματα που είναι αποτέλεσμα της ασθένειας αυτής, αλλά η περίπτωση του Alejandro Ramos Martinez δεν είχε προηγούμενο. Ο πρώην δύτης έχει αποφασίσει να αποδεχτεί όλα τα άσχημα της κατάστασής του.

Η ασθένεια αυτή προκαλείται λόγω της απότομης απελευθέρωσης αζώτου από το αίμα που οφείλεται στις φυσαλίδες που σχηματίζονται στο αίμα λόγω της απότομης αλλαγής πίεσης.

Ο πρώην ψαράς, Alejandro Ramos Martinez, έπεσε θύμα της ασθένειας αυτής επειδή ανέβηκε πολύ γρήγορα από τον βυθό σε ακτή του Περού. Ωστόσο,η περίπτωσή του ήταν μοναδική γιατί το άζωτο παγιδεύτηκε γύρω από τους μυς του.
Ενώ είναι τυχερός που ακόμα ζει, πλέον ζυγίζει 22 κιλά περισσότερο και το σώμα του είναι πρησμένο σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το λάθος του παραλίγο να του στοιχίσει την ζωή και πλέον πρέπει να κάνει θεραπεία οξυγόνου σε υπερβαρικό θάλαμο.

Ο γιατρός του Martinez, Miguel Alarcon, αποκάλυψε στον τύπο πως έχουν καταφέρει να μειώσουν τα επίπεδα αζώτου στο σώμα του κατά 30%.

Μία επέμβαση για να αφαιρεθεί το άζωτο φαίνεται να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη αφού είναι προσκολημμένο στους ιστούς του. Παρά την θεραπεία, ο Martinez πάσχει ακόμα από συνεχείς πόνους μαζί με άλλα συμπτώματα της ασθένειας.


Έχει πρησμένες αρθρώσεις, φαγούρα στο δέρμα, εγκεφαλικές βλάβες, παράλυση, πονοκεφάλους, βήχα, ζαλάδα, απώλεια ισορροπίας και δύσπνοια.

Το τραγικό ατύχημα συνέβη πριν 4 χρόνια και οι γιατροί ακόμα ψάχνουν τρόπους να απομακρύνουν τις φυσαλίδες αζώτου από το σώμα του. Υπολογίζουν πως θα χρειαστεί άλλες τουλάχιστον 100 συνεδρίες στον υπερβαρικό θάλαμο.

Credit: providr.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr