Ανατριχιαστικό: Αυτή είναι η Παπαδιά και ο «φίλος» της που Δολοφόνησε τον ιερέα στην Ηλεία – Ποια η Ποινή τους

Σε ισόβια καταδικάστηκαν η παπαδιά και ο ερ αστής της για την δολοφονία του 54χρονου ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου από τη Φωκίδα τον Σεπτέμβριο του 2012 στην εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας.

Ο δολοφόνος καταδικάστηκε σε 3 χρόνια επιπλέον για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Στο άκουσμα της απόφασης η παπαδιά κατέρρευσε μέσα στη δικαστική αίθουσα, ενώ η αδελφή του ιερέα δήλωσε ανακουφισμένη. Οι δύο εραστές δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα κατά τη διάρκεια της δίκης.

Υπενθυμίζεται ότι η παπαδιά και o εραστής της τον Ιούνιο του 2013 είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια για το έγκλημα.

Η απολογία του δολοφόνου του ιερέα

«Το να τον σκοτώσω θα ήταν απόδειξη της αγάπης μου. Πέρα από το ερωτικό μου πάθος δεν είχα άλλο κίνητρο» ανέφερε κατά την απολογία του ο άντρας που με ένα όπλο σκότωσε τον ιερέα για χάρη της ερωμένης του.

Ο πρώτος κατηγορούμενος ομολόγησε ότι πάτησε τη σκανδάλη υποστηρίζοντας ότι η δολοφονία έγινε βάση σχεδίου που είχε οργανωθεί από την παπαδιά. Όπως ανέφερε, αρχικά, όταν η ερωμένη του είπε ότι ο σύζυγος τη χτυπά εκείνος της πρότεινε να χωρίσει, ωστόσο εκείνη του απάντησε ότι δεν πρόκειται να το κάνει προκειμένου να μη χάσει την περιουσία της.

«Συνεχώς μου έλεγε ότι ο παπάς την χτυπούσε και ότι έπρεπε να βγει από τη μέση για να μη της φάει την περιουσία και ότι ξέρω τι πρέπει να κάνω. Τις πρώτες δύο φορές που μου ζήτησε να τον σκοτώσω αρνήθηκα. Στην πορεία όμως με έπεισε.

Θόλωσα, πήρα το όπλο και έριξα χωρίς να κοιτάξω… με κλειστά τα μάτια. Έφυγα αμέσως. Δεν πήρα ποτέ να απειλήσω κανέναν.
Μου έλεγε ότι δε νοιαζόμουν για εκείνη, ότι δεν τη βοηθούσα και ότι δεν την αγαπούσα. Το να τον σκοτώσω θα ήταν η απόδειξη της αγάπης μου», ανέφερε στην απολογία του.


Εξηγώντας το λόγο για τον οποίο τα πήρε όλα πάνω του στο πρωτόδικο δικαστήριο τόνισε ότι η ερωμένη του είχε τάξει ότι θα τον βγάλει έξω επιστρατεύοντας τους καλύτερους δικηγόρους.

Η δεύτερη κατηγορούμενη, σύζυγος του ιερέα, ήρθε αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ως ηθικός αυτουργός.

Η απολογία της παπαδιάς
Η σύζυγος του ιερέα ανέφερε ότι πάντα βρισκόταν στο πλευρό του συζύγου της και ότι μόνοι αντιμετώπιζαν τις δυσκολίες, χωρίς εκείνη να έχει κανένα πρόβλημα ή παράπονο από τον ιερέα.

«Ακόμα και όταν πήρε την απόφαση να γίνει ιερέας και να μετακομίσουμε στο χωριό το δέχτηκα» ανέφερε τονίζοντας ότι είχε ελευθερία και ότι μπορούσε να κάνει ότι επιθυμούσε.

«Στον κατηγορούμενο δεν είχα πει τίποτα για εμένα ούτε του ζήτησα κάτι. Με απειλούσε συνέχεια, ενώ του είχα πει ότι δεν πρόκειται να χωρίσω, εκείνος επέμενε ότι θα έκανε κακό σε όλους».

Η παπαδιά που παραδέχθηκε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον άντρα που σκότωσε το σύζυγό της υποστήριξε ότι το είχε αρνηθεί αρχικά επειδή ντρεπόταν τα παιδιά της.

Δεν κατάφερε να εξηγήσει στον εισαγγελέα γιατί την ημέρα του φόνου κάλεσε έναν άντρα που την απειλούσε στις 8 το πρωί, ούτε γιατί ο κατηγορούμενος την απειλούσε μόνο τηλεφωνικά, ούτε και γιατί σε μηνύματα που εκείνη του έστελνε τον αποκαλούσε «αγάπη μου».


Βέβαια, όπως τόνισε ο εισαγγελέας, σε κανένα μήνυμα προς τον εραστή της δε του ζητούσε να σκοτώσει τον ιερέα. Η παπαδιά υποστήριξε επίσης ότι κάτω από την πίεση των απειλών μίλησε στον σύζυγό της για την εξωσυζυγική της σχέση και εκείνος της είπε να πάνε και να τα λύσουν όλα και ότι το σημείο στο οποίο σταμάτησαν και στο οποίο έγινε η δολοφονία το υπέδειξε ο παπάς.

Μετά τη στυγερή δολοφονία, όπως φάνηκε μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου η παπαδιά και ο εραστής μίλησαν στο τηλέφωνο για 17 λεπτά κατά τα οποία σύμφωνα με την παπαδιά, ο δολοφόνος του ιερέα την απειλούσε ότι αν πει στην αστυνομία ότι εκείνος ήταν ο δολοφόνος θα έκανε κακό στα παιδιά της.

Η συγκλονιστική κατάθεση του παιδιού
Ο γιος του ιερέα και της παπαδιάς αποκάλυψε πως ο ίδιος γνώριζε για την εξωσυζυγική σχέση της μητέρας του προκαλώντας έκπληξη στο ακροατήριο.

Ο νεαρός ανέφερε ότι είχε δει τον δολοφόνο του πατέρα του κάποιες φορές και ότι είχαν μιλήσει τυπικά.

«Οι γονείς μου τσακώνονταν και βριζόντουσαν συχνά. Από τη μία ο πατέρας μου ήταν πολύ οξύθυμος ενώ από την άλλη η μητέρα μου τον απαξίωνε και του φερόταν άσχημα. Ήξερα ότι για χρόνια είχε εξωσυζυγικές σχέσεις, αλλά ο πατέρας μου δεν ήξερε ακριβώς τι γινόταν. Όλο το χωριό ήξερε ότι η παπαδιά «γυρνάει» αλλά εγώ τα είχα ξεπεράσει αυτά.

Τον εραστή της μητέρας μου τον έβλεπα συνεχώς μπροστά μας. Στη λαϊκή, στην καφετέρια… είχε γίνει η σκιά μας».

Ο γιος της κατηγορούμενης ανέφερε επίσης πώς πιστεύει ότι σίγουρα η μητέρα του δεν περίμενε να μιλήσει ο πατέρας του με τον εραστή της και ότι εκείνη είχε ανάμειξη στο έγκλημα.

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν επίσης η αδελφή του ιερέα, η πρώτη ξαδέλφη της παπαδιάς και ένας αστυνομικός του Πύργου που είχε αναλάβει την υπόθεση.

ΠΗΓΗ: stroumfaki.gr