Αναστατωμένη η Επιστημονική Κοινότητα - Ανεξήγητα Σήματα από άλλους Γαλαξίες φτάνουν συνεχώς στη Γη
Www.true.gr

Αναστατωμένη η Επιστημονική Κοινότητα – Ανεξήγητα Σήματα από άλλους Γαλαξίες φτάνουν συνεχώς στη Γη

Αυστραλιανοί ερευνητές έχουν ανακαλύψει ένα πολύ μεγάλο αριθμό από σύντομων αλλά πολύ δυνατών ραδιοκυμάτων που έρχονται από το βαθύ διάστημα.

Η εταιρία CSIRO στην δυτική Αυστραλία εντόπισε 19 τέτοια ραδιοκύματα, που είναι ο διπλάσιος αριθμός από όσες φορές έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο συνολικά.

Ανάμεσα στα 19 σήματα, κάποια ήταν τα πιο κοντινά και δυνατά που έχουν παρατηρηθεί ποτέ.

Αυτά τα σήματα είναι πολύ δύσκολο να παρατηρηθούν αφού διαρκούν ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου και προέρχονται από δισεκατομμύρια έτη φωτός μακρυά – ενώ οι επιστήμονες δεν ξέρουν τι τα προκαλεί.Η ενέργεια ενός τέτοιου σήματος ισούται με την ενέργεια που εκπέμπει ο ήλιος μας στην διάρκεια 80 ετών.

«Έχουμε βρει 20 τέτοια σήματα σε έναν χρόνο, σχεδόν τα διπλάσια από όσα έχουν εντοπιστεί συνολικά σε όλο τον κόσμο από το 2007».Επίσης, οι επιστήμονες έχουν αποδείξει πως τα σήματα αυτά έρχονται από την άλλη πλευρά του σύμπαντος και όχι από το δικό μας γαλαξία.

Αξιοποιώντας τις μετρήσεις που παίρνουν από τα αυτά τα κύματα, οι επιστήμονες μπορούν να καταλάβουν τι υπάρχει ανάμεσα στους γαλαξίες – που είναι μία πολύ συναρπαστική ανακάλυψη.

Ενώ δεν μπορούν να είναι σίγουροι τι τα προκαλεί, κάποιοι λένε πως θα μπορούσε να είναι ένα τεράστιο ουράνιο σώμα, όπως ένας αστέρας νετρονίων.  Άλλοι κάνουν λόγο για εξωγήινους πολιτισμούς από άλλους γαλαξίες.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr