Ο Χαλκιδαίος ηθοποιός γεννήθηκε το 1974. Προτίμησε την υποκριτική ενώ παράλληλα σπούδασε στο Φυσικό χωρίς όμως να επιλέξει να αποφοιτήσει. Ο ίδιος έχει πει σχετικά: «Είχα περάσει στο φυσικό Θεσσαλονίκης, αλλά ήμουν πρότυπο κακού φοιτητή. Δεν ξέρω, τα είχα αλλιώς στο μυαλό μου.

Της: Έπη Τρίμη

Ταλαιπωρήθηκα λίγο ψυχικά και κάπως έτσι τελείωσε η σχόλη, απομακρύνθηκα από αυτό. Τα δυο πρώτα χρόνια αλήτεψα και στο τρίτο έτος πέφτει ένα χαρτί σε μια καφετέρια για ένα θεατρικό εργαστήρι και κάπως έτσι ξεκίνησε. Δεν ήμουν από τα παιδιά που έλεγαν από το σχολείο «θέλω να γίνω ηθοποιός». Και ήρθε κάπως έτσι. Μεγάλη Παρασκευή λέω στον πατέρα μου «σας έχω πει ψέματα». Οι άνθρωποι έπαθαν τα εγκεφαλικά τους και ο πατέρας μου είπε «Μ. Παρασκευή σταύρωσαν το Χριστό και τώρα εσύ εμένα. Αλλά μετά το κατάλαβε γιατί είναι ο πιο γλυκός και τέλειος πατέρας του κόσμου. Μετά ήρθα στην Αθήνα, γράφτηκα στη σχολή Διαμαντόπουλου κι έτσι ξεκίνησα».

Ο ρόλος του Ζούβα
Τον απολαμβάνουμε ως Μάκη Ζούβα στο σήριαλ “Έλα στη θέση μου” με την τηλεοπτική του σύζυγο Άνδρη Θεοδότου.

Ο ίδιος έχει πει σχετικά: «Στη σειρά μπήκα, αρχικά, για μία γκεστ εμφάνιση των 15 επεισοδίων και… έμεινα πέντε χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη συνεργασία και έχω ρίξει πάρα πολύ ιδρώτα για τον ρόλο του Μάκη Ζούβα. Η πρώτη σκέψη ήταν να είναι ένας σοβαρός κακός, αλλά είπα στους συντελεστές ότι δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον και τους πρότεινα να τον κάνουμε πιο λαϊκό και λαμόγιο.

Όπως και έγινε.Μία καθημερινή σειρά είναι μεγάλο σχολείο σε σχέση με μία εβδομαδιαία. Έχει διαφορετικούς ρυθμούς, χρόνους, αλλά και απαιτήσεις. Τώρα καταλαβαίνω τι τράβαγαν οι ηθοποιοί σε παλαιότερες καθημερινές σειρές. Επίσης, έγινα πιο επαγγελματίας και πιο σοφός σε σχέση με τους συνεργάτες που εργάζονται μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Τέλος, μέσα από μια καθημερινή σειρά, ανακαλύπτεις κάποια πράγματα για τον εαυτό σου ».

Αν έρθει ένα παιδί δεν ξέρω αν θα το βαπτίσω
Ο εδώ και πάνω από 10χρόνια είναι ζευγάρι με την Αναστασία Κούσουλα. Ο ίδιος είχε πει σχετικά με τη γνωριμία τους στο yoyweeky “Όταν την είδα πάνω στη σκηνή έπαθα πλάκα, μου άρεσε πολύ σαν γυναίκα, φαινόταν και πιο ψηλή (γέλια). Βγαίνοντας έξω ήταν λίγο απόμακρη και δεν μπόρεσα να την πλησιάσω, οπότε της έστειλα συγχαρητήρια μέσω social media και ανταποκρίθηκε. Μετά της ζήτησα να έρθει σε μία δική μου πρεμιέρα, βγήκαμε, και σιγά-σιγά μπήκε το νερό στο αυλάκι”.

Δεν ξέρω αν θα βαπτίσω το παιδί μου
«Το θέμα «παιδί» είναι πια το μεγάλο μου υπαρξιακό ερώτημα. Όλα τα άλλα πια τα έχω σχεδόν λύσει. Δεν έχω απάντηση. Είμαι λίγο απογοητευμένος με τη δικιά μου τη γενιά που έχουν χωρίσει, βλέπω στεναχωρημένα παιδιά, προβλήματα και όλα αυτά μου έχουν δημιουργήσει και μια φοβία, αυτό δεν στο κρύβω. Δεν είμαι του γάμου, δεν πιστεύω στην ευχή του παππά. Ζω με μια κοπέλα κι έρθει ένα παιδί δεν ξέρω καν αν θα το βαφτίσω»