Ανάψτε ένα ασφαλές, ψηφιακό κεράκι, και κρατήστε το αναμμένο στο κινητό ή το laptop σας
Www.true.gr

Ανάψτε ένα ασφαλές, ψηφιακό κεράκι, και κρατήστε το αναμμένο στο κινητό ή το laptop σας

“Δεν εξετάζεται ο τόπος αλλά ο τρόπος της προσευχής” – Ιερός Χρυσόστομος

Από ό,τι φαίνεται, πολλοί το έχουν πάρει κατάκαρδα που δεν μπορούν να πάνε στις εκκλησίες αυτές τις μέρες. Οπότε ήταν θέμα χρόνου να υπάρξει μια σελίδα, το keraki.gr στη συγκεκριμένη περίπτωση που, όπως λέει «φέρνει τους αγαπημένους πιο κοντά μέσα από τη δύναμη της προσευχής και της ευχαριστηριακής κοινωνίας.»

Μας λένε οι δημιουργοί του: «Το άναμμα του κεριού είναι μία παράδοση της εκκλησίας άμεσα συνυφασμένη με το φως. Ο ίδιος ο Άγιος Συμεών Θεσσαλονίκης το προσομοιάζει με τη διάλυση του σκοταδιού με τη βοήθεια του φωτός του Χριστού.Συμβολισμός και παράδοση που απαιτείται να υπάρχει και τη σημερινή εποχή που ταπάντα φαντάζουν σκοτεινά. Πιο πολύ από ποτέ έχουμε ανάγκη να μεταδώσουμε αυτή την αλήθεια στους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Και αν ο τόπος, λόγω της ιδιαίτερης συγκυρίας που βιώνει όλος ο πλανήτης είναι μη
εφικτός, τα εμπόδια ξεπερνιούνται μέσα από μια νέα πρωτοβουλία, το keraki.gr. Εξάλλου, η προσευχή δεν περνάει υποχρεωτικά μέσα από το μέρος που βρίσκεσαι. Όταν οι
συγκυρίες το απαιτούν και η διάθεση υπάρχει μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και…μπροστά από μία οθόνη υπολογιστή.»

Όταν μπαίνουμε στη σελίδα διαβάζουμε “Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε μπορεί να#menoumespiti , όμως συνεχίζουμε να προσευχόμαστε και να ανάβουμε το κεράκι μας,όπου κι αν βρισκόμαστε”.-Τι είναι δηλαδή το keraki;
Είναι μια κοινωνική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία με αξίες την υποστήριξη
και την αλληλεγγύη. Το κεράκι που ανάβει, αντιπροσωπεύει την ευχή, τη θέληση και την καλή πράξη. Σε στιγμές όπου η προσωπική παρουσία σε ένα ναό είναι δύσκολη το keraki γίνεται το μέσο και δίνει τη δυνατότητα να ανάψουμε ένα κεράκι, έστω και ψηφιακό.
Κρατάμε το εικονικό ψηφιακό κεράκι μαζί μας στο κινητό ή στον υπολογιστή μας.”
Μέσα από το keraki.gr μπορείς να ανάψεις το δικό σου “κεράκι” και να μεταφέρεις τις ευχές και θερμότερες σου προσευχές στους αγαπημένους σου και σε όλο τον κόσμο.
Μπορεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα να αντικαταστήσει τα φυσικά κεράκια; Ευτυχώς
διαβάζουμε: “Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε (θα ήταν αδύνατον εξάλλου) το δέος και την αγαλλίαση που νιώθεις όταν μπαίνεις να ανάψεις ένα κερί σε έναν ναό.

«Αυτό το Πάσχα μένουμε σπίτι και δημιουργούμε τη δική μας κιβωτό τις πιο δύσκολες στιγμές. Βρίσκουμε κοινό τόπο όπου μπορούμε, γιατί όχι και στο keraki.gr ώστε η προσευχή να γίνει “το ισχυρότερο όπλο στον ουρανό και τη γη”, όπως την περιγράφει, όταν αναφέρεται σε αυτή ο Άγιος Γρηγόριος ο Σιναϊτης. H κατασκευή της ιστοσελίδας έγινε από την https://www.iphost.net ως υπηρεσία προς το κοινό, χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για την ίδια.»

Πηγη mikropragmata.lifo.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr