Οι ανακοινώσεις τη Δευτέρα: Τι αλλάζει με τις «ελευθερίες» των ανεμβολίαστων
Www.true.gr

Οι ανακοινώσεις τη Δευτέρα: Τι αλλάζει με τις «ελευθερίες» των ανεμβολίαστων

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας, αν και τα νούμερα- λόγω, κατά βάση, του καλοκαιριού και του γεγονότος πως καθόμαστε έξω- παρουσιάζουν εδώ και βδομάδες πτωτική πορεία.

Σ’ αυτή τη βελτίωση αδιαμφισβήτητα έχει συντελέσει και η διαρκής άνοδος στον αριθμό αυτών που επιλέγουν να εμβολιαστούν, μια και είναι σαφέστατα πιο προστατευμένοι εν συγκρίσει με τους ανεμβολίαστους.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχουμε φτάσει ως χώρα στο επιθυμητό 70%-80%, που παρέχει ένα σχετικό τείχος ανοσίας, ενώ η παραλλαγή Δ του covid κάνει τον ιό εξαιρετικά πιο μεταδοτικό, με αποτέλεσμα ν’ αυξάνονται (ιδίως στην Ευρώπη) εκ νέου τα κρούσματα.

Γι’ αυτό, η κυβέρνηση τονίζει ξανά και ξανά πως ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτούμε από την «επίθεση» του… επίμονου κορωνοϊού.


Σ΄αυτό το πλαίσιο έχουν κυκλοφορήσει και οι φήμες για τα σχετικά «προνόμια» των εμβολιασμένων, τα οποία θα γίνουν ορατά κυρίως τον χειμώνα.

Η σημαντικότερη διαφορά ανάμεσα στις δύο «κατηγορίες» είναι ο τρόπος που θα κινούνται στους κλειστούς χώρους τον επερχόμενο χειμώνα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μάλιστα, έδωσε μια ξεκάθαρη εικόνα του τι πρόκειται να συμβεί τους χειμερινούς μήνες. Είπε χαρακτηριστικά:


«Θα υπάρξουν τη Δευτέρα σχετικές ανακοινώσεις για κλειστούς χώρους. Ο εμβολιασμένος θα μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους ιδιαίτερα το χειμώνα. Δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν επιχειρηματία. Όταν όμως στο κλειστό χωρό θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι, οι επιχειρηματίες θα κινηθούν προς το συμφέρον τους. Αν στο εστιατόριο βρεθεί κρούσμα θα πρέπει να κλείσει. Δεν είναι ζήτημα διάκρισης. Ανάλογα με την επιλογή μας θα έχουμε συνέπειες».

Καθίσταται σαφές, λοιπόν, πως ο χειμώνας του 2021 δε θα θυμίζει σε τίποτα τους προηγούμενους κι αυτό θα επιβεβαιωθεί και αύριο Δευτέρα (28/6) με τις επίσημες ανακοινώσεις…

πηγη: instanews.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr