Ανακοίνωσή Πανεπιστημίου Κύπρου: «Ο Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής μας»

Με ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Κύπρου αρνείται ότι ο πρόεδρος της Ελληνική Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος έχει υπάρξει φοιτητής του, παρά τα όσα αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του. Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Κύπρου με επίσημη ανακοίνωσή του σήμερα στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, «αδειάζει» τον βουλευτή Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος στο βιογραφικό του στην επίσημη σελίδα της κυβέρνησης, αναφέρει ότι είναι απόφοιτος του ιδρύματος, κατέχοντας μάλιστα και μεταπτυχιακό τίτλο.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου όπως δημοσιοποιήθηκε από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρει:

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Έχει περιέλθει στην αντίληψή μας ότι το μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Κυριάκος Βελόπουλος φέρεται να έχει λάβει το 2013 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου πτυχίο με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό και το 2016 μεταπτυχιακό τίτλο με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρινίζει ότι ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του και βεβαίως δεν έχει πάρει πτυχίο ή/και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.»

O Κυριάκος Βελόπουλος στην προσωπική σελίδα του, αναφέρει στο βιογραφικό του μεταξύ άλλων πως «Το 2013 έλαβε το Πτυχίο του με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία και από το 2017 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας.» Πηγή: www.lifo.gr