Ανακοινώνεται την Παρασκευή: Το νέο μέτρο της κυβέρνησης για να αποφύγουμε το 3ο κύμα
Www.true.gr

Ανακοινώνεται την Παρασκευή: Το νέο μέτρο της κυβέρνησης για να αποφύγουμε το 3ο κύμα

Θέμα συζήτησης στα social media και όχι μόνο έγιναν οι εικόνες ακραίου συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο. Το άνοιγμα του λιανεμπορίου, χωρίς το click away, αλλά και ο καλός καιρός έφεραν αρκετό κόσμο στα καταστήματα.

Όπως είναι λογικό οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας θορύβησαν την κυβέρνηση αλλά και τους ειδικούς. Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για εκ νέου κλείσιμο του λιανεμπορίου εφόσον οι εικόνες αυτές συνεχιστούν.

Αυτό όμως θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία που έχει βγει πολλαπλώς πληγωμένη από την κρίση του κορωνοϊού.


Προκειμένου να αποφευχθεί το κλείσιμο του λιανικού εμπορίου η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να θεσπιστούν τα ψώνια με το… χρονόμετρο. Πιο συγκεκριμένα, μέσω εφαρμογής θα καταγράφεται σε πραγματικό χρόνο το δίωρο που θα έχει στη διάθεσή του ο καταναλωτής προκειμένου να κάνει τα ψώνια του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ethnos.gr ο κάθε πολίτης θα μπορεί να κατεβάζει την εφαρμογή e-katanalotis στο κινητό του και να μετράει αντίστροφα δύο ώρες. Διαφορετικά, με την αποστολή του SMS με τον κωδικό 2 θα αποστέλλεται και ένα λινκ με χρονόμετρο το οποίο θα ενεργοποιείται από την στιγμή που θα το πατήσει ο πολίτης.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπει κάποιος «φραγμός» στην ανεξέλεγκτη κίνηση και στις εικόνες συνωστισμού που είδαμε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Όσον αφορά τους ηλικιωμένους, το υπουργείο Ανάπτυξης προσανατολίζεται στο να εξαιρεθεί η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα από το μέτρο αυτό.

Οι ηλικιωμένοι θα εξακολουθούν να συμπληρώνουν το έντυπο μετακίνησης και να κυκλοφορούν τις επιτρεπόμενες ώρες.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr