Αναδρομικά: «Να επιστραφούν τα Δώρα σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους»
Www.true.gr

Αναδρομικά: «Να επιστραφούν τα Δώρα σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους»

Εκδικάστηκαν σήμερα οι δέκα (10) αναιρέσεις του Ελληνικού Δημοσίου κατά των δικαστικών υπαλλήλων που είχαν δικαιωθεί με τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤ” τμήμα).


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), κατά τη συζήτηση των υποθέσεων, η Εισηγήτρια κυρία Φιλοπούλου ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου υποστήριξε την άποψη και εισηγήθηκε ότι είναι αντισυνταγματικοί οι νόμοι που κατήργησαν τα Δώρα των δημοσίων υπαλλήλων (Δώρο Πάσχα, Δώρο Χριστουγέννων, επίδομα αδείας) και γι’αυτό πρέπει να τους καταβληθούν αναδρομικά και να τους καταβάλλονται εφεξής (“ex nunc”).

Η απόφαση της Ολομέλειας αναμένεται σε λίγες εβδομάδες.

Την ικανοποίησή του για την πρόταση της εισηγήτριας – δικαστή στο ΣτΕ όπου συζητείται το θέμα των Δώρων των δημοσίων υπαλλήλων εξέφρασε, μιλώντας στον Θέμα 104,6 ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος.

Νοµικοί που ασχολούνται µε αυτό το κρίσιµο για τους δηµοσίους υπαλλήλους (αλλά και για το υπουργείο Οικονοµικών) θέµα βλέπουν ως πιο ισχυρό σενάριο την επανάληψη της θέσης που διατύπωσαν η Ολοµέλεια του ΣτΕ τον Ιούνιο του 2015, αλλά και η Ολοµέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, µε την υπ’ αριθµόν 1277/2018 απόφασή της, κρίνοντας τις περικοπές των δώρων των συνταξιούχων αντισυνταγµατικές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Από 12 έως 24 μισθούς διεκδικούν οι συνταξιούχοι

Στα 12 με 24 μηνιάτικα υπολογίζουν τη μέση αξίωση των συνταξιούχων από τα αναδρομικά σε βάθος 5ετίας δικηγόροι-εργατολόγοι. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, πρώην μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αναφερόμενος στο επίμαχο θέμα περιέγραψε δυο ταχύτητες πιθανών δικαιούχων:

– για συντάξεις έως 1.000 ευρώ ο ίδιος είπε πως οι μέσες αξιώσεις κυμαίνονται από 9.500 έως 14.000 ευρώ

– για υψηλές συντάξεις υψηλόβαθμων υπαλλήλων, γενικών διευθυντών κ.λπ. τα αναδρομικά μπορεί να φτάσουν έως και τα 110.000 ευρώ πάντα σε βάθος 5ετίας

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Εργασίας έχει τοποθετηθεί πως για την περίοδο μετά το 2015 έχει συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ μέσα από τον νόμο Κατρούγκαλου, ενώ για τις διεκδικήσεις που εγείρονται τώρα παραπέμπει παγίως σε τελεσίδικη κρίση.


Στο μεταξύ το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας καλεί τους νόμιμους κληρονόμους των θανόντων στελεχών, που βρίσκονταν στην ενέργεια από 1/8/2012 έως 31/12/2016, να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Αστυνομίας ή στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου κατοικίας τους, προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία, καθώς δικαιούνται αναδρομικά από το «πακέτο» που χορηγήθηκε στα τέλη του 2018.

Διαβάστε επίσης

Απίστευτος Παπαχριστόπουλος: Άλλαξε πάλι γνώμη – Δεν παραιτείται για να… βάλει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ!

«Σεισμός» στην Αθήνα: Πασίγνωστη τραγουδίστρια στη σπείρα με την κοκαΐνη – Σοκάρουν τα ονόματα!

[Πηγή]

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr