Αναδρομικά: «Κλειδώνουν» οι επιστροφές σε 2,6 εκατ. συνταξιούχους!

Φωτιά έχουν πάρει οι αιτήσεις στον ΕΦΚΑ από συνταξιούχους που θέλουν να διεκδικήσουν τα αναδρομικά τους! Κι όλα αυτά την ώρα που φαίνεται ότι κλειδώνουν οι επιστροφές σε 2,6 εκατ. συνταξιούχους.

Οι επιστροφές για τα αναδρομικά

Οι επιστροφές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, αφορούν διαστήματα από 12 εώς και 42 μήνες.

Τα ποσά κυμαίνονται από 3.518 ευρώ ως και πάνω από 22.000 ευρώ για κύριες και επικουρικές συντάξεις.Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι οι συνταξιούχοι οφείλουν να συνεχίσουν να υποβάλουν αιτήσεις στο ΕΦΚΑ.

Κι αυτό ώστε να εξασφαλίσουν μέσω αγωγών τα αναδρομικά 42 μηνών. Το υπουργείο Εργασίας αναγνωρίζει ότι υπάρχει ζήτημα επιστροφών μόνον για διάστημα 12 μηνών: Από Ιούνιο 2015 που βγήκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές των νόμων 4051 και 4093 μέχρι Μάιο 2016 που ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου.Η πληρωμή αναδρομικών μόνον για ένα έτος δεν καλύπτει τους συνταξιούχους, γιατί οι μειώσεις συνεχίζονται και μετά το νόμο Κατρούγκαλου.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί κάτι πολύ σημαντικό για τις αιτήσεις. Κι αυτό αφορά στον χρόνο που είναι ακόμη διαθέσιμος. Οι αιτήσεις, λοιπόν, θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, γιατί έτσι κατοχυρώνονται αναδρομικά από Ιούνιο 2015 ως και Δεκέμβριο 2018, τα οποία μπορούν να κερδηθούν στο δικαστήριο.

ΠΗΓΗ: eretikos.gr