«Αν Θέλετε να Κρατήσετε τους Γάμους σας Κάντε Αυτά τα Πράγματα. Εγώ Δεν τα Έκανα και Χώρισα»

Ο γάμος μπορεί να είναι δύσκολος μερικές φορές και οι δύο σύζυγοι θα πρέπει να εργάζονται σε αυτό με την ίδια αφοσίωση. Οι άνθρωποι των οποίων οι σχέσεις είναι χαλαρές, αισθάνονται αρκετά απρόθυμοι να μοιραστούν τα λάθη που έχουν κάνει. Τα καλά νέα είναι ότι ένας άντρας που χώρισε έγραψε μια ειλικρινή ανάρτηση στο Facebook, όπου παραδέχεται ότι θα μπορούσε να είχε κάνει τα πράγματα διαφορετικά και ως εκ τούτου μοιράστηκε συμβουλές για όσους βρίσκονται σε μια σχέση. Αυτή η δημοσίευση έγινε viral και έχει ήδη πάρει 30.000 likes και μοιραστεί 141.000.

Εμείς είμαστε υπέρμαχοι της αγάπης, της ειρήνης και της αμοιβαίας κατανόησης, και έτσι θέλουμε να επαναλάβουμε τα λόγια του για να σας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι η αγάπη δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

1. Συνεχίστε να βγαίνετε ραντεβού μαζί της, ακόμα και μετά το γάμο.

Το βασικό που πρέπει να θυμάστε είναι να μην πάρετε ποτέ τη γυναίκα σας ως δεδομένη. Θυμηθείτε πάντα όλες τις υποσχέσεις που της δώσατε όταν της ζητήσατε να γίνει η γυναίκα σας και προσπαθήστε να μείνετε ο άντρας που είπε: «Ναι». Μην γίνεστε τεμπέληδες.

2. Προστατέψτε τόσο την ίδια όσο και την καρδιά σας.

Φροντίστε την καρδιά σας όπως ακριβώς φροντίζετε την δική της. Αγαπήστε τον κόσμο, αγαπήστε τον εαυτό σας, αλλά κρατήστε μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά σας όπου κανείς δεν μπορεί να μπει εκτός από τη σύζυγό σας. Διατηρήστε την έτοιμη να την δέχεστε πάντα εκεί και μην επιτρέπετε σε κανέναν να καταλάβει αυτό το χώρο.

3. Συνεχίστε να την ερωτεύεστε ξανά και ξανά.

Οι άνθρωποι αλλάζουν – δεν μένουν ποτέ οι ίδιοι και δεν εσείς δεν είστε καμία εξαίρεση. Και οι δύο είστε ήδη διαφορετικοί από αυτό που ήσαστε όταν παντρευτήκατε και σε 5 χρόνια θα είστε διαφορετικοί από αυτό που είστε σήμερα. Οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες και θα σας κάνουν να επιλέγετε εκ νέου ο ένας τον άλλον ξανά και ξανά. Επομένως, αγωνιστείτε πάντα για να κερδίσετε ξανά την καρδιά της, αλλιώς μπορεί να την δώσει σε κάποιον άλλο.

4. Μην προσπαθήσετε να την αλλάξετε.

Ο στόχος σας είναι να την αγαπήσετε όπως είναι. Και αν συμβεί να αλλάξει, θα πρέπει να την αποδεχθείτε όπως είναι, ανεξάρτητα από το ποια έγινε και ανεξάρτητα από το αν το θέλατε ή όχι.

5. Δείτε τα καλύτερα της χαρακτηριστικά κάθε μέρα.

Εστιάστε στα πράγματα που αγαπάτε σε αυτήν και αυτά τα πράγματα θα επεκταθούν. Αν εστιάσετε σε αυτό που δεν σας αρέσει γι ‘αυτήν ή κάτι που σας ενοχλεί, αυτά τα πράγματα θα επεκταθούν επίσης. Επομένως, επικεντρωθείτε στο ίδιο πράγμα που αγαπάτε σε αυτήν και να ξέρετε χωρίς καμία αμφιβολία ότι είστε ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο για να την έχετε ως σύντροφο της ζωής σας.

6. Ποτέ μην την κατηγορείτε για κάτι που σε έκανε να θυμώσετε.

Είναι τα συναισθήματά σας, οπότε προσπαθήστε να τα συγκρατήσετε. Ακριβώς επειδή κάτι από τον έξω κόσμο σας σας ιντριγκάρει (η δουλειά σας, οι φίλοι σας, κλπ.) δεν σημαίνει ότι της αξίζει να δει τα αρνητικά συναισθήματά σας. Αντιμετωπίστε μόνοι σας όλη την αρνητικότητα – αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ζητήσετε τη συμβουλή της ή να πάτε σε αυτήν για συμπόνοια. Μόλις θεραπεύσετε τον εαυτό σας, δεν θα υπάρξουν ξεσπάσματα από την πλευρά της ή από απ’ έξω.


7. Ελέγξτε τα συναισθήματά σας.

Δεν είναι καθήκον της να σας κάνει ευτυχισμένους και ούτε μπορεί να σας κάνει να λυπηθείτε. Είστε οι ίδιοι είστε υποχρεωμένοι να βρείτε τη δική σας ευτυχία και να την μοιραστείτε μαζί της. Χαρείτε τη ζωή σας, απολαύστε τη σχέση σας και ποτέ μην αφήσετε τον εαυτό σας να αντιδράσει υπερβολικά.

8. Παραμείνετε ανόητοι…

Μην πάρετε αυτή τη ζωή πολύ σοβαρά. Θυμηθείτε ότι θα πρέπει να υπάρχει χρόνος για χαλάρωση, γέλιο και να την κάνετε να γελάει. Είναι το γέλιο που φωτίζει τα πράγματα γύρω μας και κάνει τη ζωή μας ευκολότερη.

9. Αφήστε την να είναι.

Μην προσπαθήσετε να διορθώσετε τη γυναίκα σας όταν αισθάνεται απογοητευμένη, ενοχλημένη ή αναστατωμένη – το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δείξετε την υποστήριξή σας και να την ενημερώσετε ότι όλα είναι εντάξει. Βεβαιωθείτε ότι την ακούτε και ότι το γνωρίζει, καθώς και να της υπενθυμίσετε ότι είστε το ίδιο πρόσωπο που μπορεί πάντα να στηρίζεται. Τα συναισθήματα των γυναικών είναι σαν παλίρροιες – μια μέρα είναι ψηλά, την επόμενη μέρα είναι χαμηλά – έτσι παραμένουν δυνατά και ποτέ μη την επικρίνετε. Θα βοηθήσει στην οικοδόμηση αυτής της εμπιστοσύνης και του στενού δεσμού που θα την βοηθήσει να ανοίξει την ψυχή της σε σας. Ποτέ μην αποφεύγετε τις συζητήσεις σας, ειδικά όταν είναι αναστατωμένη. Να είστε παρόντες, να είστε δυνατοί και να είστε διαβεβαιώστε την ότι δεν θα την αφήσετε όσο σας χρειάζεται.

10. Να είστε παρόντες.

Δεν είναι μόνο ο χρόνος που πρέπει να δώσετε σε αυτήν, αλλά και η προσοχή και η ψυχή σας. Καθαρίστε το μυαλό σας από όλα τα άλλα όταν είστε μαζί της. Φροντίστε την σαν βασίλισσα επειδή είναι η βασίλισσα της καρδιάς σας.

11. Χαρείτε την ψυχή της και γεμίστε την σε καθημερινή βάση.

Μάθετε όλους τους τρόπους που την κάνουν να αισθάνεται απαραίτητη, αγαπητή και σημαντική. Μιλήστε τη γλώσσα της αγάπης. Ζητήστε από τη σύζυγό σας να κάνει μια λίστα με 10 πράγματα που μπορούν να την βοηθήσουν να αισθάνεται αγαπημένη και ακολουθήστε αυτή τη λίστα για να την κάνετε να νιώθει σαν βασίλισσα.

12. Μην γίνεστε κόπανος

Ταυτόχρονα, μην φοβάστε να γίνετε ανόητος γιατί όλοι κάνουμε λάθη. Τόσο εσείς όσο και αυτή δεν αποτελούν εξαίρεση. Εν πάση περιπτώσει, προσπαθήστε να περιορίσετε τα λάθη σας όσο το δυνατόν περισσότερο και να μάθετε μαθήματα από αυτά που δεν καταφέρατε να αποφύγετε. Δεν υποτίθεται ότι είστε τέλειοι, αλλά τουλάχιστον προσπαθήστε να μην είστε υπερβολικά ηλίθιος.

13. Να είστε πρόθυμοι να της δώσετε τη δύναμη της αρρενωπότητας σας.

Να είστε έτοιμοι να την καταβροχθίζετε, να την συμπαρασύρετε, να την αγαπάτε σεξουαλικά και να την γεμίζετε με όλη την αρρενωπότητα που έχετε. Αφήστε την να λιώσει μέσα σας και βεβαιωθείτε ότι μπορεί να σας εμπιστευτεί ολοκληρωτικά.


14. Να είσαι ευάλωτοι.

Δεν χρειάζεται να είστε δυνατοί όλη μέρα. Μοιραστείτε τα συναισθήματά σας, τις ανησυχίες και ακόμη και τους φόβους μαζί της, καθώς και να της πείτε για τα λάθη που κάνατε.

15. Χρειάζεται χώρο, γι ‘αυτό παραχωρήστε τον.

Οι γυναίκες είναι τέλειες στο να δίνουν, αλλά μερικές φορές χρειάζονται χρόνο για να φροντίσουν τον εαυτό τους, να φτάσουν στην πηγή των καλών συναισθημάτων τους και να τροφοδοτήσουν την ψυχή τους. Δώστε έτσι στη γυναίκα σας αυτή την ευκαιρία όταν κουραστεί να σας εξυπηρετεί, τα παιδιά σας, ακόμα και τον εαυτό της. Εμπιστευθείτε με, θα επιστρέψει σε εσάς ακόμα πιο δραστήρια, επαναπροσανατολισμένη και ανανεωμένη.

16. Να είστε πλήρως ανοιχτοί και διαφανείς σε αυτήν.

Θα είστε σε θέση να χτίσετε εμπιστοσύνη μεταξύ σας, αλλά μόνο εάν είστε έτοιμοι να μοιραστείτε τα πάντα μαζί της, συμπεριλαμβανομένων των πραγμάτων που δεν θέλετε να μοιραστείτε. Χρειάζεται θάρρος να το κάνετε αυτό επειδή τείνετε να δείχνετε μόνο τη φωτεινή σας πλευρά και ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουροι αν θα σας της αρέσει και η σκοτεινή σας πλευρά. Αλλά αν θέλετε να νιώσετε όλες τις διαστάσεις της αγάπης της, αφήστε τη μάσκα σας και δείξτε της ποιος είστε πραγματικά.

17. Συνεχίστε να μεγαλώνετε μαζί

Μόνο το τρέχον νερό είναι δροσερό και φρέσκο, οι στάσιμες λίμνες μυρίζουν άσχημα και γεννούν ασθένειες. Το ίδιο ισχύει με τους ανθρώπους – οι μύες σας γίνονται αδύνατοι εάν δεν τους δουλεύετε, ο εγκέφαλός σας γίνεται λιγότερο μορφωμένος εάν σταματήσετε να μαθαίνετε και η σχέση σας γίνεται πιο αδύναμη εάν δεν την δουλέψετε. Βρείτε κάτι που αρέσει και στους δύο, ορίστε τα κοινά όνειρα και τους στόχους σας και εργαστείτε προς αυτά.

18. Συγχωρήστε αμέσως.

Ποτέ μην απολαμβάνετε τις προσβολές σας – αφήστε τα στο παρελθόν και μην τα μεταφέρετε μαζί σας στο μέλλον σας. Εάν συνεχίζετε να τις κρατάτε, θα αγκυροβολήσουν τη σχέση σας και θα την κρατήσουν πίσω. Είναι η συγχώρεση που θα σας βοηθήσει να αποκοπείτε από αυτή την βαριά άγκυρα και θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε.

19. Δεν αξίζει να ανησυχείτε για τα χρήματα.

Τα χρήματα είναι ένα παιχνίδι, γι ‘αυτό βρείτε μεθόδους και τρόπους για να τα κερδίσετε. Γίνετε συμπαίκτες, βρείτε τρόπους για να πετύχετε και να προχωρήσετε.

20. Επιλέξτε την αγάπη … πάντα!

Δώστε προτεραιότητα στην αγάπη και επιλέξτε την πάντα. Ίσως αυτή είναι η βασική συμβουλή που χρειάζεστε. Αν το κάνετε πάντα, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να κάνει κακό στη σχέση σας. Η αγάπη πάντα κερδίζει.