Αλβανός Πρωθυπουργός: «Συζητάμε με την Ελλάδα για αλλαγές στα σύνορα»
Www.true.gr

Αλβανός Πρωθυπουργός: «Συζητάμε με την Ελλάδα για αλλαγές στα σύνορα»

Στο θέμα που τον… «καίει» και δεν είναι άλλο από το Κοσσυφοπέδιο αναφέρθηκε ο Έντι Ράμα. Και για να φτάσει σε αυτό που ήθελε να πει, ότι δηλαδή το Κοσσυφοπέδιο για τον ίδιο είναι μέρος της Αλβανίας, έφτασε να κάνει αναφορά και στις συζητήσεις με την Ελλάδα για τα σύνορα.
«Για μένα το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος της Αλβανίας. Τα υπόλοιπα είναι θέματα του Ραμούς», είπε ο Έντι Ράμα μιλώντας στην αλβανική τηλεόραση και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι, σύμφωνα με τον οποίο, ο Αλβανός ομόλογός του «πιέζει περισσότερο από ό,τι είναι απαραίτητο στις εσωτερικές υποθέσεις του Κοσσυφοπεδίου».

«Τι συζητάμε σήμερα με την Ελλάδα; Τα σύνορα. Τι συζήτησε το Κοσσυφοπέδιο με το Μαυροβούνιο και όλα έγιναν; Τα σύνορα. Γιατί να μην συζητήσουμε τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας; Θα τα συζητήσουμε, γιατί είναι μια διαδικασία οριοθέτησης», είπε ο Έντι Ράμα μιλώντας στην εκπομπή Real Story του καναλιού Vision Plus.
«Για αυτό το λόγο, εμείς ως έθνος πρέπει να ανδρωθούμε και να μην συμπεριφερόμαστε όπως τα παιδιά της γειτονιάς. Θα μας κυνηγήσουν με τις πέτρες. Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επικείμενες εκλογές, οι δημόσιοι άνδρες σκέφτονται για την επόμενη γενιά», σημείωσε ο Ράμα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός επιτέθηκε, επίσης, σε όσους διαφωνούν με την άποψή του για την αλλαγή των συνόρων του Κοσσυφοπεδίου. «Αυτοί παρουσιάζονται σαν απεσταλμένοι από το Θεό, με θεϊκό διάταγμα, για την προστασία του έθνους από εκείνους που σκέφτονται διαφορετικά. Η συντομότερη διαδρομή που θέλουν αυτοί μπορεί να μας τραβήξει περισσότερο. Για μένα υπάρχει μια απλούστερη διαδρομή που πρέπει να ληφθεί υπόψη».

Κατά τον Έντι Ράμα «η ένωση μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου δεν είναι σχέδιο Β, αλλά το Σχέδιο Α και δεν φαντάζομαι την ένωση στον 21ο αιώνα ως φοκλοριστική πράξη».

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr