Η αλήθεια πίσω από την ζωή στην Αδελφότητα των Άμις και 10 γεγονότα που σίγουρα δεν γνωρίζατε
Www.true.gr

Η αλήθεια πίσω από την ζωή στην Αδελφότητα των Άμις και 10 γεγονότα που σίγουρα δεν γνωρίζατε

Λίγες ομάδες στην Αμερική είναι τόσο ενδιαφέρουσες όσο οι Άμις. Πολλοί τους βλέπουν σαν μία ομάδα που φοβάται την σύγχρονη κοινωνία αλλά οι παραδόσεις τους είναι εκατοντάδων χρόνων και έχουν ρίζες στις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Δείτε 10 γεγονότα για τους Άμις που σίγουρα δεν γνωρίζατε:

1. Τα αμάξια τους είναι αρκετά σύγχρονα.

Είναι γνωστό πως ακόμα χρησιμοποιούν άμαξες και άλογα. Ενώ φαίνονται αρχαία, αυτά τα οχήματα έχουν κάποιες σύγχρονες προσθήκες, όπως φλας και φώτα. Κάποιοι έχουν βάλει ακόμα και ηλιακά πάνελ.

2. Δεν κόβουν τα γένια τους.

Κρατάνε το πρόσωπό τους καθαρό μέχρι να παντρευτούν και μετά αρχίζουν να αφήνουν γένια. Το να τα κόψουν θεωρείται σοβαρό αδίκημα και μπορεί ακόμα και να καταδικαστούν για θρησκευτικό αδίκημα.

3. Είναι αυστηροί γύρω από την μόδα.

Ντύνονται ταπεινά και με αρκετές ομοιότητες με σκοπό να δείξουν πως είναι όλοι ίσοι απέναντι στα μάτια του Θεού.

4. Ο Verne Troyer, ήταν Άμις

Είναι ένα καλό παράδειγμα των συνθηκών υγείας στις κοινότητες των Άμις. Επειδή είναι απομονωμένοι, δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία γονιδίων και αυτό καμιά φορά προκαλεί επιπλοκές στην υγεία των παιδιών.
5. Σπάνε τους κανόνες ως έφηβοι

Στην ηλικία των 16, μπαίνουν σε μία περίοδο στην ζωή τους που ονομάζεται «Rumpsringa,» όπου ενθαρρύνονται να εξερευνήσουν τον έξω κόσμο. Κάνουν νέους φίλους, σπάνε τους κανόνες των Άμις και ζουν όπως φυσιολογικοί έφηβοι.

Όταν όμως γίνουν 21, αναγκάζονται να επιλέξουν: είτε θα βαφτιστούν Άμις, ή θα φύγουν για πάντα από την κοινότητα.

6. Χειρίζονται αλλιώς την εγκυμοσύνη.

Οι γυναίκες των Άμις πρέπει να είναι πιο σκληρές γιατί δεν έχουν τις ανέσεις που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία. Δεν κάνουν υπέρηχο ή άλλες εξετάσεις και οι περισσότερες γέννες γίνονται στο σπίτι, με την βοήθειας μίας μαίας.

7. Οι κούκλες τους είναι λίγο ανατριχιαστικές.

Είναι διάσημοι για την παράδοσή τους να φτιάχνουν κούκλες χωρίς πρόσωπα.

Αυτό το κάνουν για να δείξουν πως όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στα μάτια του Θεού. Για τον ίδιο λόγο δεν θέλουν να ποζάρουν για φωτογραφίες και ζητάνε από τουρίστες να μην τους φωτογραφίζουν.

8. Χρησιμοποιούν κάποια τεχνολογία.


Οι Άμις δεν φοβούνται τον σύγχρονο κόσμο και δεν έχουν απορρίψει όλες τις τεχνολογίες.

Έχουν τηλέφωνα, γεννήτριες, ψυγεία και θερμοσίφωνα. Κάποιες από τις άμαξες έχουν και ηλιακά πάνελ.

Υπάρχει ακόμα και ένας υπολογιστής που εγκρίνουν οι Άμις, ο Deskmate, που χρησιμοποιείται για την επεξεργασία κειμένου και δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

9. Κάποιοι Άμις γερνάνε πιο αργά από τους υπόλοιπους.

Ερευνητές έχουν δει πως στην περιοχή τους έχει αναγνωριστεί μία γενετική μετάλλαξη που καθυστερεί την διαδικασία γήρανσης. Το μεταλλαγμένο γονίδιο τους δίνει καλύτερο μεταβολισμό, λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη και αποτρέπει την τριχόπτωση. Οι Άμις που έχουν το γονίδιο ζουν περίπου 10 χρόνια περισσότερο.

10. Μπορείτε και εσείς να γίνετε Άμις

Σχεδόν όλα τα μέλη είναι γεννημένα στην κοινότητα αλλά δεν είναι αδύνατο να γίνεις Άμις. Θα πρέπει να δουλέψεις και να ζήσεις στην κοινότητα για έναν χρόνο. Θα πρέπει επίσης να ασπαστείς την θρησκεία και να μελετήσεις τις διδαχές τους. Μετά, μπορεί να γίνει ψηφοφορία για το αν θα γίνεις τελικά δεκτός.

Όπως φαντάζεστε όμως, η διαδικασίας είναι αρκετά δύσκολη και ελάχιστοι τα έχουν καταφέρει.

Credit: shared.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr