Αλέξης Τσίπρας: «Εγώ και ο Ζόραν γράψαμε Ιστορία με τη Συμφωνία των Πρεσπών»
Www.true.gr

Αλέξης Τσίπρας: «Εγώ και ο Ζόραν γράψαμε Ιστορία με τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Κατά τη σημερινή ομιλία του στην καθιερωμένη ετήσια και για φέτος 55η Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο...

Κατά τη σημερινή ομιλία του στην καθιερωμένη ετήσια και για φέτος 55η Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η διεθνής κοινότητα και η ΕΕ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός από το βήμα της σημαντικότερης διεθνούς διάσκεψης για θέματα παγκόσμιας και περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας, η οποία και διεξάγεται από τη δεκαετία του ’60, υπογράμμισε ότι «η ενίσχυση της εθνικής ρητορείας και του εθνικισμού ως απάντηση σε παγκόσμιες και περιφερειακές προκλήσεις, είναι σαν να σπρώχνουμε τον τροχό της ιστορίας προς τα πίσω».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Θέσαμε τέλος σε μια μακροχρόνια διαφωνία 30 χρόνων με τη Βόρεια Μακεδονία μέσα από μια πολύ δύσκολη στην υλοποίηση της Συμφωνία, τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για το που μπορεί να οδηγήσει ο εθνικισμός και ο απομονωτισμός».


Η Συμφωνία των Πρεσπών, είπε, είναι ότι καλύτερο για τις δύο χώρες αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και την Ευρώπη.

«Η ιστορία δεν γράφεται από αυτούς που κωλυσιεργούν και τρέμουν τις αλλαγές. Η ιστορία γράφεται από αυτούς που δεν φοβούνται τις αλλαγές».

«Είμαι πεπεισμένος ότι εγώ και ο Ζόραν βρισκόμαστε σ’ αυτή την πλευρά της ιστορίας», κατέληξε ο πρωθυπουργός της χώρας.

thecaller

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr