Αλέκος Αλαβάνος: «Δεν θα γίνουν νωρίτερα εκλογές – Στον ΣΥΡΙΖΑ λατρεύουν τις υπουργικές καρέκλες»

Σε συνέντευξη του στο «Θέμα 104,6» ο Αλέκος Αλαβάνος διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ πολύ δύσκολα θα θυσιάσουν 2-3 μήνες, προκειμένου να γίνουν νωρίτερα οι εκλογές γιατί έχουν «πολύ μεγάλο έρωτα με τις καρέκλες τους».

Ενδιαφέρον είχε και η αντίδρασή του στον χαρακτηρισμό «μέντορας» για τον ίδιο όσον αφορά τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου ο κ. Αλαβάνος παρατήρησε ότι «εγώ δεν έχω διδάξει ποτέ ότι μπορούμε να κάνουμε δημοψήφισμα και να κάνουμε τα αντίθετα από ό,τι θέλει ο λαός».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης εξέφρασε την κατανόησή του κόσμου «για την έλλειψη εμπιστοσύνης. Η έννοια της αριστεράς έχει καταποντιστεί με την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ».Όσον αφορά τις εξελίξεις στον χώρο της αριστεράς εξέφρασε την άποψη ότι «υπάρχει μια σύγκλιση, είμαστε στη φάση των ζυμώσεων, θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει μια ενωτική παρουσία που δεν θα περιορίζεται στο χώρο των οργανώσεων των κινημάτων της αριστεράς».

Κατά τον ίδιο, τέλος, «είναι τερατώδες η Ελλάδα να ξεπερνάει το πλεόνασμα 3,5% και να βλέπετε την Ιταλία, με τα δικά της προβλήματα, να αρνείται από κόμμα πολύ συντηρητικό να αρνούνται να μειώσουν το έλλειμμά τους στο 2%».

ΠΗΓΗ: thecaller.gr