Την Κωνσταντινούπολη επισκέφτηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κι ενώ τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω τους, δεδομένης και της σημασίας που είχε η συνάντησή τους για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας Ηurriyet της γείτονος χώρας τράβηξε… μια συνταγή για χαλβά.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για τον στραγαλένιο χαλβά που έφτιαξε η σύζυγος του Ερντογάν, Εμινέ Ερντογάν, και ο οποίος ήταν κι αυτός που σερβιρίστηκε ως επιδόρπιο στο τέλος του γεύματος των δύο πολιτικών.

Ο λόγος φυσικά που έγινε τόσος “ντόρος” στην εν λόγω εφημερίδα για τον χαλβά ήταν το γεγονός ότι αποτέλεσε μια συμβολική ερμηνεία τού ότι η συνάντηση πήγε καλά και ο χαλβάς, κοινό έδεσμα και για τις δύο χώρες, ήταν ο συνδετικός κρίκος που μας ενώνει. Όμως, πώς ακριβώς βρέθηκε και ο Άκης στο πρωτοσέλιδο αυτό;

Όπως ήταν επόμενο, το θέμα συζητήθηκε εκτενώς και στα εγχώρια ενημερωτικά δελτία, με την εκπομπή του Σκάι “Σήμερα” και τους Μαρία Αναστασοπούλου και Δημήτρη Οικονόμου να ζητούν από τον δικό μας Άκη να φτιάξει τον συγκεκριμένο χαλβά. Ο τελευταίος ομολόγησε ότι δεν ήξερε τη συνταγή, αφού δεν έχει τύχει ποτέ να φτιάξει χαλβά με στραγάλια, αποδέχτηκε παρ᾽όλα αυτά το challenge για να φτιάξει τον χαλβά της Εμινέ Ερντογάν.

Σε αυτό το σημείο λοιπόν είναι που επενέβη η Τουρκική Προεδρία, που έστειλε ένα βίντεο με τη σύζυγο του Τούρκου Προέδρου επί τω έργω, εξηγώντας βήμα βήμα τη συνταγή. Όπως ήταν επόμενο, η είδηση αυτή έγινε viral σε ολόκληρη την Τουρκία, εξού και το πρωτοσέλιδο με την εικόνα του Έλληνα σεφ, όπως αναφέρει και δημοσίευμα του miss bloom.

Ο Άκης έφτιαξε με μεγάλη επιτυχία τον στραγαλένιο χαλβά, δημοσιεύοντας σχετική φωτογραφία στο Instagram προφίλ του, ενώ δημοσίευσε και το link με τη λεπτομερή συνταγή στα stories του.

Πηγή : enimerotiko.gr